Стопкадър Нова нюзДепутатите трябва да приемат днес на второ четене

...
Стопкадър Нова нюзДепутатите трябва да приемат днес на второ четене
Коментари Харесай

Депутат от ПП-ДБ захапа „Възраждане“

Стопкадър Нова нюз

Депутатите би трябвало да одобряват през днешния ден на второ четене законопроект за Българска народна банка, съгласно който Българска национална банка да сътвори всички нужни предпоставки България да бъде готова за влизането в еврозоната да приемете.

По този мотив Лора Инджова попита депутата от ПП-ДБ Мартин Димитров дали е рационално предлагането на „ Възраждане “, които желаят шефът на Българска народна банка да бъде изслушван от Народното събрание четири пъти годишно, с което да се ускори отчетността на Българска народна банка във връзка с паричната и надзорната политика на евросистемата в Европейската Централна банка, и ще одобряват ли това предложение.

За страдание, ще кажа незабавно, че предлагането не е рационално. Защото, като кажеш четири пъти, ти ограничаваш на процедура опцията за чуване на шефа на Българска народна банка. Може да го изслушаш 10 пъти една година, шест пъти идната, седем пъти по-следващата. Тоест, ти авансово не може да знаеш какво ще се случи, а каква ще бъде нуждата и по кое време би трябвало да го поканиш, отговори Димитров в „ Твоят ден “.  

Може да поканим във всеки един миг шефа и изобщо управителния съвет на на Българска народна банка, с цел да им се зададат въпроси. Защо да го ограничаваме до четири пъти. Вижте, „ Възраждане “ постоянно вършат оферти, с цел да имат някакви оферти и с цел да настояват, че нещо оферират. Но в тази ситуация няма никакъв смисъл от това и по тази причина не го поддържаме, добави по Нова нюз Мартин Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР