Стопкадър и видео NOVA NEWS, vbox7.comНаш професор изрази мнение за

...
Стопкадър и видео NOVA NEWS, vbox7.comНаш професор изрази мнение за
Коментари Харесай

Проф. Чуков: България трябва ясно да се противопостави на претенциите на Русия за Черно море

Стопкадър и видео NOVA NEWS, vbox7.com

Наш професор изрази мнение за протичащото се в Украйна и разгласи какво би трябвало да предприеме България относно претенциите на Русия към Черно море.  

България би трябвало ясно да се опълчи на съветските искания към Черно море. Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS интернационалният анализатор проф. Владимир Чуков. По думите му страната ни би трябвало да има мощна позиция във връзка с огромното предизвикателство - Украйна.

„ Трябва да се обърнем към нашите районни съдружници - Гърция и Румъния, които са мощно провокирани от съветската експанзия в Черно море. Трябва да се опитаме да мислим в нетрадиционна посока и ясно да очертаем този блок в нашата външна политика ”, изясни той.

По отношение на даването на военна помощ за Украйна проф. Чуков добави, че няма спор, в който да няма български оръжия.

Анализаторът разяснява още, че обстановката в Украйна мощно припомня на тази в Сирия.

„ Украинците са в обстановката, в която са кюрдите - те са подкрепяни от обединението на Съединени американски щати. Няма по какъв начин в този момент Съединени американски щати да се оттеглен и от Украйна, тъй като нещата бързо ще приключат. Украинската войска на терен пък натрупа от ден на ден опит. Видя се и, че това, което беше заложено от Москва в началото, се провали ”, сподели още той.

Необходимо е обстановката да навлезе в нов стадий, с цел да се приказва за следващ кръг от договаряния, счита проф. Чуков.

„ Трябва да се види кой губи и кой печели. Сега едните желаят, само че не могат. Другите би трябвало да наваксват. Необходимо е да мине време. Гледайте Сирия и вижте Украйна. Проблемът е, че сред украинци и руснаци към този момент има доста ненавист, а тя се преодолява с десетилетия ”, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР