Стопкадър gong.bgАлберт Попов се завърна у нас и сподели своите

...
Стопкадър gong.bgАлберт Попов се завърна у нас и сподели своите
Коментари Харесай

Алберт Попов: Доверих се на себе си и дадох пълна газ във втория манш

Стопкадър gong.bg

Алберт Попов се завърна у нас и показа своите усещания след огромния триумф.

Карах „ всичко или нищо “ във втория манш, това е най-силната ми година. Това съобщи най-хубавият ни скиор Алберт Попов при завръщането си в България след страхотното си каране в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо, Съединени американски щати. Попов приключи трети в надпреварата на американска земя – това бе вторият подиум на българин в съревнование от Семеен кодекс по-късно на легендата Петър Попангелов през декември 1984 година, написа gong.bg.

 „ Доста сме изморени, само че това е обикновено, 30 часа се прибираме. Чувството е неповторимо, нямахме доста време да изпитаме страстта. Имаше едни 30 минути, в които тръпнехме на финала дали ще бъде подиум или не “, стартира той, а персоналният му треньор Ивайло Борисов добави: За експертите беше ясно през цялото време, че ще бъде подиум, уредниците трябваше просто да изчакат “.

Алберт благодари на екипа си и призна, че във втория манш всичко се е получило съвършено. „ В последна сметка за това сме работили цялостен живот, това си беше една сбъдната детска фантазия. Не мога да кажа, че го чакахме, само че беше въпрос на време. Огромни благодарности на треньора, успяхме дружно да измъкнем максимума. Благодаря на целия екип, справихме се ужасно. Да, самото втурване изглеждаше, че карам умерено, само че беше много точно – да, карах „ всичко или нищо “. Знаех, че трасето е подредено за мен, ските са съвършени – доверих се на себе си и дадох цялостна газ “.

 „ Смятам, че ще карам за наслаждение, задачата за сезона е реализирана “. „ Смея да настоявам,че и предходните стартове бях в много добра кондиция, просто слаломът е доста рискова дисциплинираност. Покрай големия снеговалеж теренът не беше съвършен, имаше значение с кой стартов номер си. В първия манш дръпнах малко газта, само че във втория знаех, че съм в добра позиция да нападам призовите места. Имах и шанс да направя едно каране, което беше ужасно “.

„ Краката ми висяха, тъй като не съм висок, само че е хубаво да гледаш по какъв начин другите състезатели слизат след теб, тъй че страстта е страхотна “. „ Така е, да, чудесна година, с доста страсти, доста се веселя “, приключи родният алпиец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР