Стопкадър ФейсбукВасил Божков обяви, че е защитен свидетел по делото,

...
Стопкадър ФейсбукВасил Божков обяви, че е защитен свидетел по делото,
Коментари Харесай

Васил Божков вече е защитен свидетел

Стопкадър Facebook

Васил Божков разгласи, че е предпазен очевидец по делото, по което беше разпитан на два пъти от прокуратурата във връзка изказванията му, че е плащал „ такса успокоение “ на някогашния министър председател Бойко Борисов и на някогашния финансов министър Владислав Горанов, осведоми профилираният юридически уебсайт.

Може да се изненадате от ниската цена на оборудването за нанагорнище на стълби за инвалиди, която ще видите през 2021 година

Божков, който сега е под домакински арест по делото, обвързвано с хазартния му бизнес, даде конференция като събра медиите в хотел, а той се включи онлайн.

„ Два пъти по четири часа ме разпитваха и по-късно ме направиха предпазен очевидец, тъй като страната се ръководи от мафията. Моят живот и този на околните ми е мощно заплашен сега “, сподели Божков.

Той отхвърли да уточни съответно от кого идва опасността. „ Познайте от кого – от лъжесвидетели, от тези, които ръководят страната в сянка. Не се сещате от кого ли? Имена няма да изтъквам и да водим след това правосъдни каузи за клюка. Мислите ли, че може да се потвърди това. Казвам ви, че се усещам заплашен, няма да кажа от кого “, отговори Божков на въпрос кой стои зад заканите.

Той отхвърли да е имал някаква сделка, с цел да се върне в България – нито с хора в България, нито с хора от Съединени американски щати. Заяви, че от дълго време е желал да се прибере, само че едвам на 23 август управляващите в Дубай му разрешили като му дали прозорец от два месеца. Първият полет бил на 25 август и той се прибрал с него. Божков за следващ път съобщи, че се е върнал непринудено, а не е бил екстрадиран, както заяви прокуратурата. Добави, че както управляващите в ОАЕ, по този начин и тези в Съединени американски щати били обезпокоени за сигурността му у нас.

По отношение на това, че Съединени американски щати го включиха в листата „ Магнитски “ Божков съобщи, че „ хунтата го атакува и унищожава, а него го глобяват “. Поясни, че е дал доста документи, записи и друга информация, която доказвала, че не е направил това, в което го упрекват. Каза, че работи с американците и през септември ще съобщи още данни, само че отхвърли да разкрие какви, тъй като е подписал декларация за неразгласяване на информация. Но въпреки всичко добави, че те били мощно обезпокоени от решението му да се върне у нас и го посъветвали да не го прави.

Както е известно, против Божков има 19 обвинявания – главната част касаят нарушавания на Закона за хазарта, като прокуратурата твърди, че от 2014 година насам не са платени такси за над 700 млн. лв., а останалите са за това, че от януари 2014 година управлява незаконна група, основана, с цел да прави насила, изнудване, длъжностни и данъчни закононарушения, подкупи, подбуждане към ликвидиране и пране на пари, в това число и за опита за нападение против Алексей Петров през 2015 година

В тази връзка той беше запитан какво мисли за убийството на Петров. „ Почти четири години ме нямаше, нищо не мога да кажа, съвсем не го познавах и нямам информация за какво и какво се е случило “, отговори Божков.

Допълни, че завръщането му у нас няма нищо общо нито с убийството на Петров, нито с отстраняването на някогашния основен прокурор Иван Гешев. И като стана дума за Гешев, Васил Божков съобщи, че не знае по какви аргументи е бил освободен, само че допусна, че е тъй като е тръгнал против хунтата и тя желала да го размени с различен прокурор.

Обвиняемият предприемач беше запитан и дали е имал връзка с Красимир Каменов-Къро, който беше погубен в Южна Африка и дали го е заплашвал. Васил Божков изиска да не го свързват с престъпни сюжети като посочи, че в никакъв случай не е бил непосредствен с него.

Той съобщи и че не познава Петър Петров, прочут като Пепи Еврото и не знае дали някогашният началник на столичното разследване има общо с делата против него. Каза и че не се е срещал с Любена Павлова в Дубай.

По време на съвещанието, на което съдът гледа настояването на прокуратурата да му дефинира непрекъснат арест за делото за
хазарта, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев извади данни за бизнес връзки сред Васил Божков и починалия в самолетна злополука водач на групировката „ Вагнер “ Евгений Пригожин.

Днес Божков отхвърли да е имал такива връзки, само че добави, че даже това да е било по този начин, това не е закононарушение, още повече, че тогава не е имало войната в Украйна. „ Американците се натискаха да работят с Русия. Всеки искаше да работи с Русия, това е голям пазар, където всеки искаше да се настани “, сподели хазартният необут.

Той разгласи, че повече няма да се занимава с бизнес, а с политика като задачата му е да да извади от политиката всички партии, управлявали страната до 2020 година Допълни, че със „ сглобката “ на процедура няма смяна и добави, че „ Продължаваме промяната “ е комсомолската организация на ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР