Стопкадър: Eurosport, архивСръбският тенисист Новак Джокович допусна първа загуба за

...
Стопкадър: Eurosport, архивСръбският тенисист Новак Джокович допусна първа загуба за
Коментари Харесай

Новак Джокович допусна първа загуба за 2023 г.

Стопкадър: Eurosport, списък

Сръбският тенисист Новак Джокович позволи първа загуба за 2023 година Това стана на полуфиналите на шампионата в Дубай, където водачът в международната класация загуби от Даниил Медведев на полуфиналите. 

Руснакът отстрани петкратния първенец и лидер в класацията на УТА с 6:4, 6:4 за 1:35 час, написа Българска телеграфна агенция. Така Медведев прекъсна серията на сърбина от 20 следващи победи, а самият той записа 13-и следващ триумф.

Руснакът победи Джокович на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година, само че сърбинът завоюва следващите четири срещи сред двамата.

Медведев поведе с 5:2 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част направи пробив още в първия гейм, който се оказа задоволителен, с цел да стигне до крайната победа.

Защитаващият купата си Андрей Рубльов победи олимпийския първенец Александър Зверев с 6:3, 7:6(9) за 1:58 час и реализира първи триумф против германеца в шестте им мача един против различен досега.

Номер 6 в света Рубльов направи три пробива в първия сет и избави сетбол в тайбрека на втория сет, преди да затвори дуела с шестия си мачбол.

" Мислех, че ще има трети сет. Подготвях се душевен за третия сет, само че някак си спасих сетбола. Беше доста оспорван тайбрек ", сподели Рубльов.

За Зверев достигането до полуфинала беше най-хубавият резултат след завръщането му в игра през януари след тежка травма на глезена, която получи в полуфинала на Откритото състезание на Франция против Рафаел Надал и която го извади от корта за седем месеца.

" Ние сме доста положителни другари, познаваме се от 10-11-годишни. Заедно сме от юноши. Той постоянно ми е бил като по-голям брат и във всички предходни мачове ме победи. Днес, когато излязох на корта, си помислих, че няма какво да изгубвам. Той постоянно ме побеждава ", добави Рубльов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР