Стопкадър Диема СпортВъв Враца отборът на Спартак за пореден път

...
Стопкадър Диема СпортВъв Враца отборът на Спартак за пореден път
Коментари Харесай

Тези грешки на Спартак са мечта за всеки съперник

Стопкадър Диема Спорт

Във Враца тимът на Спартак за следващ път сподели непривлекателно лице и закономерно към този момент е на дъното в класирането с минимум вкарани голове и най-вече позволени.

Но това, че меко казано варненци не играят добре от началото на сезона, не е най-голямата неволя. По-лошото е, че постоянно вършат неточности в рискова непосредственост до вратата им, които се оказват съдбовни, и които от една страна вършат задачата им комплицирана, а от друга улесняват оптимално противниците и те се възползват по най-хубавия метод от тях.

Срещу Пирин „ соколите “ позволиха гол от тъч, против Хебър паднаха след попадение, пристигнало след изгубена топка при изнасяне на топката вляво от пеналта, а на против Ботев отстъпиха след глупава дузпа - да се чуди човек, за какво му трябваше на Генади Луго да протяга ръка, откакто играчът на Ботев отиваше встрани от вратата с топката.

Останалото в продукцията на Спартак бе същото като в по-голямата част от предходните дуели – липса на синхрон и връзка в отбрана, неприятна класификация, огромно разстояние сред линиите в последните 30 метра във фаза защита, липса на скорост и хрумвания в офанзива.

Хубавите неща, които пък спартаклии направиха, бяха прекомерно малко и извънредно незадоволителни, с цел да избегнат провалянето. През първото полувреме един сериозен удар на Васев, след това прелестно центриране на Менди и удар с глава на Васев, само че малшанс, че топката се отклони от напречната греда и не се стигна до равнене.

В първите 10 минути на второто полувреме Спартак искрено притисна противника и сътвори състояние след корнер, при което вратарят на домакините мазета удар с глава. Но след това дуелът още веднъж се разви по комфортен за врачани метод и само високомерното им държание в завършващата фаза, техните пропуски и положителните намеси на Иван Дичевски резервираха интригата до края.

В 82-рата минута пък от от линията на огромния пеналт Ивайло Климентов шутира в облаците, а щом от такова добра обстановка не можеш да насочиш топката във вратата, това към този момент приказва и за липса на класа, което е обезпокоително и стряскащо.

Недко Петров, petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР