Стопкадър бТВПрезидентът на България в периода 1997-2002 Петър Стоянов изрази

...
Стопкадър бТВПрезидентът на България в периода 1997-2002 Петър Стоянов изрази
Коментари Харесай

Петър Стоянов: България не може повече да е така разделена заради войната в Украйна

Стопкадър бТВ

Президентът на България в интервала 1997-2002 Петър Стоянов изрази позиция за турбулентните събития в Русия и по какъв начин те се отразяват на България.

„ Аз няма да разисквам случката Пригожин, както я нарекоха някои публицисти, тъй като това е единствено един подробност от войната. Но, да ви кажа почтено, това което мен персонално най-вече ме тормози, това е една от последствията на войната, отразяващи се директно в България. Разбира се, останалите последствия, са ужасни - стотици хиляди убити хора, разрушени инфраструктури и човешки ориси, само че в света може би няма друга страна, да не приказваме за Европейския съюз, чието общество да е по този начин разграничено. Бих споделил, по този начин съдбовно, по този начин враждебно разграничено поради войната, която Русия води в Украйна. Крайно време е да си дадем сметка по тази причина, ние не можем да я караме по този начин разграничени, за нещо което се случва отвън България “, сподели Петър Стоянов в „ Лице в лице “ по бТВ Петър Стоянов.

" От изключителен интерес за България е да поддържа Украйна, освен от морална позиция. Ние сме дребна страна, представете си една огромна Турция да нахлуе в Кърджали поради турското болшинство, по този начин както Русия нахлу в Украйна ", сподели още Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР