Стопкадър btvnovinite.bgИзвестен политик привлече вниманието върху себе си за пореден

...
Стопкадър btvnovinite.bgИзвестен политик привлече вниманието върху себе си за пореден
Коментари Харесай

Партия Възраждане регистрира търговска марка Костя Копейкин

Стопкадър btvnovinite.bg

Известен политик притегли вниманието върху себе си за следващ път с това, което направи.

Членове от партия  " Възраждане " се пробват да записват комерсиална марка " Костя Копейкин ". Като причина акцентират, че основават фондация с това име, която да оказва помощ на даровити деца. Адвокатът по интелектуална благосъстоятелност Диана Попова инцидентно попада на заявката за комерсиална марка " Костя Копейкин ", след което я разгласява в обществените мрежи, написа btvnovinite.bg.

" Първоначално си помислих, че тя е записана може би, с цел да се противодейства на потреблението на този прякор, иронизирайки господин Костадинов, защото той е известен с този прякор в обществените мрежи ", сподели Попова. Проверка в регистъра на патентното ведомство демонстрира, че заявителят е секретарят на " Възраждане " в София Деян Николов. Посредник е друго знаково име на партията - юрист Петър Петров. Заедно основават фондация. Твърдят, че не е на името на водача на Възраждане, а на героя на Гогол от " Мъртви души ".

" Фокусът ще ни е да подкрепяме деца в областта на литературата и изкуствата, а финансирането на фондацията ще идва както от дарения, по този начин и от постоянно против нас има клюки и неистини, Съответно се постанова да водим каузи за клюка ", съобщи Деян Николов.  Според поръчката в патентното ведомство марката " Костя Копейкин " ще може да се изписва върху всевъзможни предмети - от писалки, през тениски до бански да вземем за пример. " Единственото, което мога да кажа е, че не може да се забрани, на който и да било да употребява тази марка в говоримия език. Може да се забрани да се слага да вземем за пример върху облекла ", посочи Попова. 

Тече тримесечният период, в който всеки може да подаде несъгласие, а такова към този момент има. В него жител се базира на Закона за марките и географските означения. Сред претекстовете - Костя Копейкин се употребява всеобщо в обществените мрежи, от трибуната на Народното събрание и в медиите. Очаква се марката да бъде записана до края на годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР