Стопкадър бТВНаши спасители вече са в Турция.Над 2400 души са

...
Стопкадър бТВНаши спасители вече са в Турция.Над 2400 души са
Коментари Харесай

Наши спасители търсят оцелели в Турция с камера за спасяване

Стопкадър бТВ

Наши спасители към този момент са в Турция.

Над 2400 души са жертвите на земетресенията в Сирия и Турция. България и Азербайджан са първите страни, които изпратиха помощ в нещастието.

„ След диалог с президента Румен Радев госпожа Фандъкова активизира нашата дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " в Столичната община и спасители, които да тръгнат с съоръжение дружно с двата „ Спартана “ към Адана. ”

Това разяснява в ефира на БТВ Красимир Димитров, шеф на " Аварийна помощ и предварителна защита " в Столичната община.

“Нашият екип е на място, направил e съгласуваност с сътрудниците там и стартира към този момент търсене и избавяне в разрушена постройка. Колегите са създали обезопасяване на региона, защото постройката е разрушена, а до нея има други високи здания, написа novini.bg.

Нашите чиновници вършат така нареченото разузнаване дружно с алпинистите. Трима-четирима индивида влизат, а останалите разпъват осветяване и приготвят инструментите. Ние имаме камера за търсене и избавяне, която е доста нужна. Имаме към този момент опита от обучение, през което сме минали. Подготвени сме и за два часа и половина успяхме да се активизираме, да се натоварим на двата самолета и да бъдем от първите, пристигнали в помощ на потърпевшите там. Нашите екипи ще създадат всичко допустимо, с цел да оказват помощ и спасят допустимо най-вече хора ”, уточни Красимир Димитров.

„ Със самолетите изпратихме още два автомобила, ремарке и 15 чиновници, мобилни осветителни тела, бензинови флекси. Очакват се и сътрудниците от  „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и от Планинската избавителна работа, БЧК ”, съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР