Стопкадър БНТМоята цел не беше да се да се занимавам

...
Стопкадър БНТМоята цел не беше да се да се занимавам
Коментари Харесай

Весела Лечева обясни защо е махнала шефовете на тотото

Стопкадър Българска национална телевизия

Моята цел не беше да се да се занимавам с кадрови назначения в тотото, само че считам, че е извънредно отговорно за метода, по който се изразходват средствата за българския спорт, точно от българския състезателен тотализатор, както и тези за Национална спортна база. Всекидневно имам диалог с всички федерации с обособени спортове, всичките имат предпочитание да бъдат дофинансирани, и техните подготовки, и тяхното присъединяване в избрани надпревари. Да не приказвам за всеобщия спорт, да не приказвам за спорт, в който би трябвало да привличаме повече деца в проведени форми на спорта. Там, където има безусловно постоянно недостиг на финансови средства. А още повече, в случай че беше предният министър угрижен за тези спортисти, които са в преклонна възраст и вземат участие при ветераните, да има от дълго време политика за тези спортисти. Да има обособена политика и за тези треньори, които са създали десетки медалисти, международни и европейски медалисти, те живеят в нежелано положение, с нежелани пенсии.

Това сподели служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Затова се вълнувам, когато приказвам по тази тематика. Защото и средствата, които се акумулират в българския състезателен тотализатор, с помощта на неговото монополно състояние сега, защото измененията в Закона за хазарта го предоставиха, тук е значимо средствата да бъдат изразходвани по най-ефективния метод. 2 300 000 лв. са дадени за реклама в метростанциите, в метростанциите, там без да има всякаква документи за обща визия на рекламните материали. С какви документи настрана са подписани контракти за близо милион и 100 хиляди лв. за рекламна акция на българския състезателен тотализатор, против които е записано единствено диплянки, плакати и по този начин нататък. Един милион, това е голяма сума пари, която съгласно мен е безусловно е повишена, а и подухва към този момент на други подозрения. Ето за какво се наложи фактически да подхваща тези за мен крайни решения и да сменя на бордовете на тези сдружения, добави Весела Лечева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР