Стопкадър БНТДните на Иван Гешев като главен прокурор са преброени.Това

...
Стопкадър БНТДните на Иван Гешев като главен прокурор са преброени.Това
Коментари Харесай

Министър Зарков каза кога Иван Гешев ще бъде свален

Стопкадър Българска национална телевизия

Дните на Иван Гешев като основен прокурор са преброени.

Това стана от изказване на служебния правосъден министър.

Крум Зарков бе запитан в прав текст от Бойко Василев дали е допустимо Гешев да бъде свален другата седмица.

Последва сбит отговор на Зарков.

„ Напълно е допустимо. Това зависи от Висшия правосъден съвет и е изцяло реален сюжет. Хората във Висшия правосъден съвет се обърнаха със 180 градуса за тяхното мнение. Но белким очаквате да ги подлагам на критика, когато преди време се борих с тях точно за противоположното им мнение “, съобщи Крум Зарков в Панорама.

„ Сега това, което би трябвало да се случи оттук насетне, е Висшия правосъден съвет, този състав, който е избрал и двамата протагонисти Иван Гешев и Борислав Сарафов, би трябвало да се стъпи на краката си, да вземе решение и да го изясни. Това би трябвало да стане по процедури и по тази причина извиках още в понеделник последващо съвещание на Висшия правосъден съвет и се надявам идващия министър да поддържа това движение. Този път няма място за скатаване, всичко би трябвало да стане ясно и всеки да си поеме отговорността “, добави Зарков по Българска национална телевизия.

„ По-добре непосилен край, в сравнение с тъга до безкрайност. Време е да сложим завършек на тези процеси и да стартираме да градим това, което в последна сметка ще се цялостни със наличие. Понятието правова страна, апропо страна, която ще бъде от изгода точно на тези, които спираха нейното определяне до момента, защото ще отбрани правата им по този начин както на всеки различен, най-сетне би трябвало да стане ясно, че в нея има ли даже един над закона, законът не е над никой “, сподели още Крум Зарков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР