Стопираме всякакви преговори с Продължаваме Промяната за съставяне на правителство.

...
Стопираме всякакви преговори с Продължаваме Промяната за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

И Корни се отказа от Киро

Стопираме всевъзможни договаряния с „ Продължаваме Промяната ” за сформиране на държавно управление. Това разгласи вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова след взаимно съвещание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на Българска социалистическа партия. Причината е изгонването на 70 съветски дипломати.

Толкова, несъмнено, въобще няма в съветската амбасада.

Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е невиждано в българската дипломатическа  история, сподели Нинова.

Повече от ясно – няма от кое място да се намерят толкоз дипломати с имунитет в едно посолство у нас, без значение кое е то.

Тя е безапелационна, че решението е взето еднолично от премиера Кирил Петков.

Всеки, който твърди, че има решение на Министерски съвет, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го потвърди, сподели Нинова.

Българска социалистическа партия изиска закрито съвещание на Народно събрание и чуване на шефа на ДАНС.

Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме сега в залата и желаеме закрито съвещание на Народно събрание и чуване шефа на ДАНС за отчета, който е изготвил и дал до този миг може би само на господин Петков, съобщи Нинова.

От Българска социалистическа партия ще изискат от президента да свика КСНС.

Изказването му от сутринта е изключително  обезпокоително. Ако президентът не знае, че има подобен отчет на ДАНС, то нещо изрично не е наред в страната, сподели Нинова.

Тя сподели, че шефът на ДАНС би трябвало да праща такива отчети на президента, шефа на Народно събрание и премиера.

Не може президентът да не знае, в случай че има такава информация, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

За следващ път Петков взима решения самичък. Досега проявявахме приемливост. Ще се върнем на масата за диалози, в случай че Продължаваме Промяната предложат различен претендент за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за това си държание до момента, сподели още Нинова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР