Стопиха се опашките на българо-гръцката граница на КПП Кулата-Промахон, характерни

...
Стопиха се опашките на българо-гръцката граница на КПП Кулата-Промахон, характерни
Коментари Харесай

От МВР отчитат намаляване на опашките на ГКПП Кулата

Стопиха се опашките на българо-гръцката граница на контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон, присъщи за последните 10-ина дни .

Това подчертаваха по време на посещаване на граничния пункт Кулата от Министерство на вътрешните работи. министърът на вътрешните работи Младен Маринов дружно с основния секретар на ведомството Ивайло Иванов и шефа на " Гранична полиция " Светлан Кичиков .

" Знаете, че контролът се прави за гръцкото Граничен контролно-пропусквателен пункт. Тук има 8-10 коридора за прекосяване, а там има доста по-малко. Ние можем да пуснем на излизане най-много 4 и един за товарни коли . Огледах нещата и още в неделя изпратих Кичиков (директора на Гранична полиция - б.р.) да пристигна на място ", сподели Маринов.
 Над 30 000 автомобила минаха през Граничен контролно-пропусквателен пункт
Над 30 000 автомобила минаха през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " за денонощие

За същия интервал през " Маказа " са минали общо 11 584 автомобила

Той даде обещание да изпрати в допълнение хора. " Дирекция " КИС " ще заведат организацията да пуснат модули, които да могат отвън КПП-то да обслужват рейсове на място. Това ще увеличи пропускаемостта ", съобщи министърът.

" Разбирам, че всички пътуващи са затруднени, само че да не забравяме че не би трябвало пропуските на контрола да заплашват националната сигурност " , съобщи министърът.

Вчера на граничния пункт бяха открити укрити в товарен автомобил мигранти , напомни той .
 Задържаха поляк, превозвал мигранти в камион с дини
Задържаха поляк, превозвал мигранти в камион с дини

Разкрит е на ГКПП-Кулата

" Ще създадем всичко допустимо да облекчим трафика през граничните пунктове, има спомагателен състав, работата ще е на самото тресе, настрана екипи при опция ще правят делене по трасета за български и жители на европейските страни и едно - за пътуващите от трети страни ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи, и посочи, че се пускат и мобилни екипи .
 Министерство на вътрешните работи: За Гърция изберете друго Граничен контролно-пропусквателен пункт, не Обновена
Министерство на вътрешните работи: За Гърция изберете друго Граничен контролно-пропусквателен пункт, не " Кулата "

Има покачване на бежанския напън спрямо 2018 година, съобщи Ивайло Иванов

По думите на гГлавният секретар на Министерство на вътрешните работи трафикът единствено през ГКПП-Кулата се е нараснал с 25%, а 65% от пътуващите са били с деца - малолетни и малолетни в съпоставяне със същия интервал през 2018 година

Заедно с вътрешния министър на граничния пункт бяха шефовете на ОДМВР - Благоевград и Кюстендил - старши комисар Дойчин Дойчинов и старши комисар Елиан Стамболийски, шефът на РДГП - Смолян комисар Стоян Мандаджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР