Стопанският факултет на СУ Св. Климент Охридски“ инсталира интелигентни устройства,

...
Стопанският факултет на СУ Св. Климент Охридски“ инсталира интелигентни устройства,
Коментари Харесай

MClimate оборудва зала в Стопанския факултет на СУ с интелигентни устройства

Стопанският факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ конфигурира интелигентни устройства, които наблюдават качеството на въздуха и енергийната успеваемост в една от аудиториите в блок 3, като част от тактиката на Университета за декарбонизация и възстановяване на изискванията за студентите. Устройствата са подаяние от MClimate.

Иновацията цели оптимизация на енергийната успеваемост и мониторинг на равнищата на въглероден диоксид

MClimate предлага сложно решение, което разрешава измерването и наблюдаването на няколко параметъра, имащи отношение към качеството на вътрешната среда, в това число равнището на CO2, температурата и влажността. Системата включва и динамично ръководство на отоплението, което автоматизирано се приспособява към измененията в температурата на въздуха. Същевременно тя обезпечава комфорт за студентите с самостоятелен надзор.

Това е една от първите стъпки на СУ към декарбонизация след формалното приемане тактиката на Университета за реализиране на въглеродна индиферентност, в сходство с директивите на Европейски Съюз по отношение на изменението на климата и енергийната успеваемост.

Продуктите, създадени от MClimate, наблюдават качеството на въздуха и управляват отоплението автоматизирано 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата в действително време и разрешават фрапантно усъвършенстване на енергийната успеваемост. Инсталирането на устройствата е част от напъните на Стопанския факултет за реализиране на енергийна успеваемост и понижаване на въглеродните излъчвания.

„ Софийският университет е зает с декарбонизацията и намаляването на въглеродния си отпечатък, а Стопанският факултет през последните няколко години предприе редица начинания в тази тенденция. В Стопанския факултет развиваме нови магистърски стратегии, научни проучвания, партньорства с бизнеса и публични начинания, които са в сходство с Глобалните цели и със Зеления пакт на Европейски Съюз. Същевременно, благодарение на новаторски компании като MClimate, подобряваме работната и образователната среда в нашата постройка “, съобщи доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет.

Декарбонизацията е процесът на понижаване на равнищата на въглеродните излъчвания за намаляване на изменението на климата.

Екипът на плана е конфигурирал интелигентни устройства, които ще мерят равнищата на CO2, както и интелигентни термостати за радиатори. Тези термостати обезпечават най-точните температурни доклади, с цел да се избегне ненужното отопление на празни пространства, заради което се икономисват до 30 % от сметките за отопление. Сензорите за C02 ще оказват помощ да се дефинира по кое време ще е нужна вентилация въз основа на разбор на данните в действително време. Устройствата са свързани към умна система с елементарен за потребление потребителски интерфейс – приложение в границите на университетската система за ръководство на здания

Мониторингът на CO2 води до икономии, защото разрешава усъвършенстване на потреблението на сила.

Може би се питате: „ Как се съотнасят равнищата на CO2 и потреблението на сила? “. Отговорът е, че те са в противоположна взаимозависимост. Мониторингът на CO2 ви разрешава да видите качеството на въздуха в обещано пространство или стая. Ако във въздуха има прекалено много CO2, това значи, че в помещението не циркулира задоволително пресен въздух. За да се усъвършенства качеството на въздуха, е належащо в помещението да циркулира повече пресен въздух. Циркулацията изисква повече сила, което води до по-високи разноски за сила за притежателите на здания. Тази възходяща наклонност може да бъде избегната посредством потребление на интелигентни устройства, които да дефинират какъв брой CO2 има сега в помещението и да контролират количеството на вентилацията въз основа на тези данни. Така ще се предотврати появяването на несъразмерна вентилация и ще се понижи разхищението на сила, ще се спестят пари от сметките и ще се способства за понижаване на въглеродните излъчвания.

MClimate се ангажира да поддържа Софийския университет, като му оказва помощ да реализира икономии на сила. Като част от тактиката за стабилно развиване на Софийския университет, Стопанският факултет търси метод да понижи разноските си за сила, да понижи въглеродния си отпечатък и да стане по-устойчив. С инсталирането на тези устройства MClimate оказва помощ на факултета да се приближи с една стъпка до задачите си за стабилно развиване и в сходство с настоящите ESG условия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР