Стопанският факултет на Софийския университет ще стартира от предстоящата учебна

...
Стопанският факултет на Софийския университет ще стартира от предстоящата учебна
Коментари Харесай

Софийският университет стартира магистърска програма по финтек и електронно банкиране

Стопанският факултет на Софийския университет ще започва от идната образователна година нова магистърска стратегия „ Финанси и вложения “, в чийто проект е заложен предмет „ Финтек и е-банкиране “. Това оповестиха от Българската финтек асоциация (БФА), която е сътрудник при правенето на образователната стратегия. Магистратурата се организира в постоянна форма, в границите на 2 образователни семестъра.

Членовете на асоциацията ще вземат присъединяване в новосформирания предмет „ Финтек и е-банкиране “, който ще се води от доктор Деян Радев, помощник в Стопанския факултет с 10-годишен преподавателски опит в университетите във Франкфурт, Бон и Майнц.

“Финтех и е-банкиране ” цели да запознае студентите с последните трендове във финансовата сфера, само че и да ги срещне с практици от финансовата сфера. Предметът ще се организира напълно на британски в границите на 30 образователни часа и в партньорство с БФА съчетава доктрина и процедура. По време на образованието на студентите ще бъдат препоръчани разнообразни модули със мощна практическа устременост, като търговия с валути и финансови принадлежности, различни вложения и други Финтек образованието ще приключи с хакатон, където най-хубавите финтек хрумвания от цялата страната ще бъдат оценени и подкрепени от експерти от частния бранш. Заявилите присъединяване като лектори, ментори или жури до момента са 15 компании от сектора: Mastercard, Paynetics, Phyre, Paysera, Reloyalty, myPOS, 7Security, Nexo, Vangavis, Klear, Iuvo Group, CREDiPORT, Sirma BC и Credissimo.

Приемът ще се реализира посредством 2 рунда на събеседване, а периодите за кандидатстване са на две сесии – предварителна до 20 юли и постоянна до 9 септември. Таксата е 1050 лева на учебен срок. Повече информация ще намерите тук.

Финтек сферата комбинира софтуерни и финансови услуги и е измежду на-бързо разрастващите се браншове на финансовия отрасъл на световно равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР