Стопанската академия в Свищов съкращава 29 служители, а ректорът, ръководителите

...
Стопанската академия в Свищов съкращава 29 служители, а ректорът, ръководителите
Коментари Харесай

Съкращават 29 служители от Стопанската академия в Свищов

Стопанската академия в Свищов редуцира 29 чиновници, а ректорът, ръководителите на катедри и деканите на факултети получават заплата по един лев, заяви БНР.

Мерките са част от оздравителната стратегия за стабилизиране на висшето икономическо учебно заведение , която е подкрепена от държавното управление с 2 милиона лв..

30% от администрацията на Стопанската академия " Димитър Ценов " ще бъдат съкратени. Освобождават се всички преподаватели, навършили възраст за пенсиониране.

" Рязко са понижени възнагражденията на всички управителни фрагменти в Академията в Свищов ", уточни ректорът проф. Марияна Божинова.

По думите ѝ цяло тримесечие са работили против заплащане от един лев. Целта не е била единствено икономии, а да се покаже съпричастност, ангажираност към финансовите усложнения на Стопанската академия.

Мярката ще е най-малко до септември. Стопанската академия има над 2,5 милиона лв. задължения, които би трябвало да бъдат разплатени до края на 2022 година по оздравителната стратегия, утвърдена от държавното управление.

Държавният банкет на студенти в Свищовската академия е повишен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР