Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов ще си партнира

...
Стопанската академия Димитър А. Ценов в Свищов ще си партнира
Коментари Харесай

Стопанската академия ще си партнира с Университет по счетоводство и финанси в Китай

Стопанската академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов ще си партнира с китайския Университет по счетоводство и финанси – Ликсин в Шанхай. Това стана ясно след гостуването на 5-членна делегация от шанхайнския университет в свищовското висше учебно заведение и подписването на меморандум за съгласие.
 sa_320x240  sa1_320x240  sa2_320x240
В състава на гостуващата делегация, водена от проф. Ли Шипинг – ръководител на Общото заседание на Университета, бяха деканът на изследователския институт, зам.-деканът на факултета по счетоводство, шефът и мениджърът-проекти на Международния отдел. От страна на домакините, в работната среща участваха ректорът на Стопанска академия – доцент доктор Иван Марчевски, зам.-ректорът по образователна активност – проф. доктор Марияна Божинова, деканите на факултет „ Финанси ” и факултет „ Стопанска отчетност ”, шефът на Центъра за интернационална активност.

Проведената работна среща бе първата по рода си и имаше опознавателен темперамент. Тя даде опция на представители на управленията на двете висши учебни заведения да се срещнат и да обсъдят благоприятни условия за задълбочаване на съдействието. Сред съответните действия, които разясниха двете страни, са продан на студенти и преподаватели, и взаимно образование на студенти за приемане на двойна тапия.

Гостите имаха опция да прегледат материалната база на Стопанска академия и да усетят университетския дух, а при посещаване в Академичния музей се срещнаха с 82-годишната история на основаното посредством дарението на Димитър Ценов висше комерсиално учебно заведение в Свищов. Домакините и гостите разясниха, че сред двете висши учебни заведения има доста прилики по отношение на сходния профил с фокус финанси, счетоводство и интернационален бизнес. Въпреки разликите в мащабите, свищовската академия и шанхайнския университет са близки по възраст – през м. октомври китайското висше учебно заведение ще навърши 90 години, а Стопанска академия ще празнува 82 години през м. ноември.

Първият контакт сред представители на двете висши учебни заведения бе сбъднат през м. август 2017 година в границите на 7-та интернационална конференция на ASECU Youth и лятно учебно заведение в Каландра–Посиди, Халкидики (Гърция), където Стопанска академия бе показана от един учител и двама студенти. След основаните взаимоотношения бе подписан контракт по стратегия Еразъм+ за кредитна подвижност. По силата на този контракт и вследствие на утвърден от Центъра за развиване на човешките запаси план за академична подвижност, през новата образователна 2018/2019 година ще бъдат осъществени подвижности на един студент и един учител от шанхайнския университет в Стопанска академия и един свищовски учител в китайския Университет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР