Стопанска постройка в имота на хора от Врачанско ще бъде

...
Стопанска постройка в имота на хора от Врачанско ще бъде
Коментари Харесай

Драма в Паволче! Бутат частна собственост заради партийни пристрастия /снимки/

Стопанска сграда в парцела на хора от Врачанско ще бъде бутната поради политическите им пристрастия, научи BulNews.bg. Семейство потърси подпомагане от медията ни поради неволите, които са им се струпали на главата заради това, че не поддържат ръководещата партия.
През 1990-а година Тодор Илиев и Иванка Иванова решили да вдигнат стопанска сграда в двора на парцела си в село Паволче, където да съхраняват дървата си. Тогава те не си извадили позволение за градеж, защото всичко станало със единодушието на съседите им. Тошко и Иванка си построили солидната постройка, а комшиите им си създали кошара за животни.
Близо 30 години хората си живели умерено и без спорове. Наскоро обаче против фамилията била подадена тъжба за противозаконната сграда. В парцела им пристигнала на оглед комисия от община Враца, която декларирала, че постройката би трябвало да бъде съборена.
Оказва се, че сигналът е подаден от съседа на Тошко и Иванка Цеко Петров. Те обаче постоянно са били в положителни връзки и фамилията се съмнява, че повода за неволите им са политическите им желания и по тази причина са попаднали в полезрението на кмета Емил Василев, който е повдигнат от ръководещата партия.
„ Всичко е тъй като не съм гербаджийка “, категотична е Иванка. На последните избори тя е била покровител на друга политическа партия. „ Нямам съответни пристрастия. Но за какво да не си докарам спомагателни доходи към пенсията? “, сподели още дамата.
След като се сблъскали с тези проблеми, Тошко и Иванка решили да „ отвърнат на удара “. Те подали сигнал и против противозаконната сграда на своя комшия. По думите им тя пречи доста повече, в сравнение с тяхната, тъй като в нея се гледат животни. Хората се оплакват, че вонята е неописуема, а бълхите ги тормозят непрекъснато.
На сигналите им обаче отговор няма. Въпреки че комисия от общината е идвала няколко пъти у тях, до съседа им по този начин и не стигали. При една от последните инспекции служителка на общината даже им декларирала „ Другата сграда не ме интересува, само че вашата ще я съборя “.
Семейството търси подпомагане за разрешаване на казуса си. Те не желаят да бутат постройката си, единствено тъй като не симпатизират на властта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР