Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за поредна година реализира на

...
Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за поредна година реализира на
Коментари Харесай

Стопанската академия в Свищов отново реализира 100 % утвърдения държавен план-прием

Стопанска академия „ Димитър А. Ценов” за поредна година осъществя на 100% субсидирания от страната банкет на студенти. След третото класиране са заети всички места от одобрения от просветното министерство банкет за академичната 2020-2021 година в ОКС „ бакалавър” – 416 места за постоянна форма на образование и 48 за задочна форма по държавна поръчка.

За платена форма на образование – постоянна, задочна и отдалечена, към сегашния миг има записани над 160 първокурсници.

Най-много новоприети студенти за идната образователна година има от областите София-град, Плевен, Велико Търново, Враца и Ловеч. Сред претекстовете да изберат свищовското висше учебно заведение, първокурсниците показват високата оценка на работодателите за ученици на академията, отличната известност на дипломиралите се и перспективните благоприятни условия за кариерна реализация.

След осъществения държавен план-прием, в Свищовското висше учебно заведение продължава приемът на документи за платена форма на образование. През новата образователна година университетът ще посрещне 85-ия си випуск, за който приемът на студенти в бакалавърска степен е по 17 специалности на български език и две на британски език.

Специалностите, по които образованието се организира на български език, са: Финанси; Застраховане и обществено дело; Макроикономика; Счетоводство и контрол; Стопански и финансов контрол; Бизнес статистика и анализи; Маркетинг; Управление на проекти; Бизнес информатика; Международни стопански отношения; Индустриален бизнес и предприемачество; Аграрна икономика; Икономика на търговията; Икономика на туризма; Стопанско управление; Публична администрация; Екомениджмънт. За избралите да се образоват на британски език, специалностите са Международен бизнес и Бизнес стопанска система.

Желаещите да аплайват за платена форма на образование – постоянна, задочна или отдалечена, могат да избират сред следните варианти: с оценка от сполучливо положен в СА „ Д. А. Ценов” кандидатстудентски изпит; с оценка от държавен зрелостен изпит, вписана в дипломата за приблизително обучение или в раздел „ Допълнително положени държавни зрелостни изпити”, извършени след 2008 г.; с пренесена оценка от сполучливо положен в годината на кандидатстване изпит в друго висше училище; с оценка от национални и интернационалните олимпиади. За избралите да се явят на кандидатстудентски изпит предстоят още две изпитни сесии – на 29 август и на 19 септември. Следващо класиране ще бъде оповестено на 31 август.

Документи могат да се подават освен в Свищов, само че и в локалните офиси на Стопанската академия в градовете София, Стара Загора и Добрич, както и онлай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР