Стопанките на кучета имат по-здрав сън, когато ги допускат да

...
Стопанките на кучета имат по-здрав сън, когато ги допускат да
Коментари Харесай

Кучетата в леглото „гонят“ кошмарите и осигуряват здрав сън

Стопанките на кучета имат по-здрав сън, когато ги позволяват да спят в леглото си, написа в. "Дейли мейл ". Животните даже могат да ги предпазят от кошмари.
Вестникът цитира изследване, съгласно което най-хубавият другар на индивида се оказва по-добър сътрудник в съня, в сравнение с мъжете.
Кучетата по-рядко смущават съня на господарката си, като ѝ дават по-силно възприятие за сигурност и комфорт. Това може би се дължи на обстоятелството, че в тях е генетично заложено да прогонват непознати и натрапници и да отделят топлота.
Авторката на проучването Джили Купър, известна 81-годишна английска журналистка и писателка, се присъединила в проучване измежду 1000 английски дами. Самата тя позволява своята хрътка Блубел да топли леглото ѝ. Нейният починал брачен партньор приживе мощно се противопоставял на тази процедура и имал доста неприятен сън.
Според изследването шаровците оказват помощ на стопаните си да изградят здрав режим на лягане, което в допълнение подтиква пълноценното наспиване.
Изследователите предизвестяват, че не всички пухкави домашни любимци са положителни за съня. Котките в леглото на стопанката също толкоз постоянно нарушават съня им, колкото и сътрудниците им от мъжки пол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР