Стопаните на около 10 морски плажа са застрашени от прекратяване

...
Стопаните на около 10 морски плажа са застрашени от прекратяване
Коментари Харесай

Стопаните на 10 морски плажа са застрашени от прекратяване на договорите, ако не изпълнят предписанията

Стопаните на към 10 морски плажа са застрашени от преустановяване на договорите им поради фрапантни нарушавания, в случай че не изпълнят предписанията ни до края на този сезон. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при днешната си ревизия на морски плаж “Слънчев бряг-централен ”, който също е измежду неизрядните.

Тук сме наложили наказателна клауза от 32 хиляди лева за съществуване на бетонови площадки на самата линия към 6 заведения – „ Кораба ”, „ Фиеста ”, „ Морис ” и други Открихме също спомагателна комерсиална повърхност до заведението „ Кораба ” и сме дали наставление за отстраняването й, разяснява министърът. Тя разясни, че взаимно с ДНСК и РДНСК е открит пред хотел „ Европа ” и асфалтов паркинг на същия плаж, което е безусловно неприемливо.

Сред нарушителите попадат още „ Созопол-Буджака ”, където липсват спасители, здравно обслужване и има спомагателна комерсиална повърхност отвън утвърдената от министъра на туризма скица, „ Равда-Академика ”, „ Равда ХТИ ”, „ Равда НДК ”. На четири плажа от територията на община Бяла непрестанно липсват спасители и има спомагателна комерсиална повърхност, стана ясно от думите й.

Министър Ангелкова напомни, че за плажа на Албена ведомството е наложило наказателна клауза от 101 хиляди лева поради липса на спасители при започване на юни, само че там се чака да стартира процедура за концесия, тъй като договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена, безапелационна бе министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР