Стопаните на около 10 морски плажа са застрашени от прекратяване

...
Стопаните на около 10 морски плажа са застрашени от прекратяване
Коментари Харесай

Заради нарушения: Стопаните на 10 плажа са застрашени от прекратяване на договорите

Стопаните на към 10 морски плажа са застрашени от преустановяване на договорите им поради фрапантни нарушавания, в случай че не изпълнят предписанията ни до края на този сезон. Това е декларирала министърът на туризма Николина Ангелкова при днешната си ревизия на морски плаж " Слънчев бряг-централен ", който също е измежду неизрядните, оповестява пресцентърът на Министерството на туризма.
 
„ Тук сме наложили наказателна клауза от 32 хиляди лева за съществуване на бетонови площадки на самата линия на към 6 заведения. Открихме също спомагателна комерсиална повърхност до заведението " Кораба " и сме дали наставление за отстраняването й “, показала Ангелкова. Тя пояснила, че взаимно с ДНСК и РДНСК е открит пред хотел " Европа " и асфалтов паркинг на същия плаж, което е безусловно неприемливо.
 
Сред нарушителите попадат още плажът " Созопол-Буджака ", където липсват спасители, здравно обслужване и има спомагателна комерсиална повърхност отвън утвърдената от министъра на туризма скица, " Равда-Академика ", " Равда ХТИ ", " Равда НДК ". На четири плажа от територията на община Бяла непрестанно липсват спасители и има спомагателна комерсиална повърхност, споделила още Ангелкова.
 
Министър Ангелкова припомнила, че за плажа на " Албена " ведомството е наложило наказателна клауза от 101 хиляди лева поради липса на спасители при започване на юни, само че там се чака да стартира процедура за концесия, тъй като договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена, безапелационна е била тя.
 
Проверката на Регионална инспекция за опазване на околната среда към този момент не е разкрила градеж върху дюни на " Слънчев бряг-централен ", само че инспекциите не престават интензивно по проект и по сигнали, прецизирала още тя. Предписанията, които ведомството е наложило, не освобождават стопаните на плажовете от заплащане на неустойки, за които те са осведомени с писма, написа още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР