Стопаните на около 10 морски плажа са застрашени от прекратяване

...
Стопаните на около 10 морски плажа са застрашени от прекратяване
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Стопаните на 10 морски плажа са застрашени от прекратяване на договорите

Стопаните на към 10 морски плажа са застрашени от преустановяване на договорите им поради фрапантни нарушавания, в случай че не изпълнят предписанията ни до края на този сезон.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при днешната си ревизия на морски плаж “Слънчев бряг-централен ”, който също е измежду неизрядните. Тук сме наложили наказателна клауза от 32 хиляди лева за съществуване на бетонови площадки на самата линия към 6 заведения – „ Кораба ”, „ Фиеста ”, „ Морис ” и други

Открихме също спомагателна комерсиална повърхност до заведението „ Кораба ” и сме дали наставление за отстраняването й, разяснява министърът. Тя разясни, че взаимно с ДНСК и РДНСК е открит пред хотел „ Европа ” и асфалтов паркинг на същия плаж, което е безусловно неприемливо.

Сред нарушителите попадат още „ Созопол-Буджака ”, където липсват спасители, здравно обслужване и има спомагателна комерсиална повърхност отвън утвърдената от министъра на туризма скица, „ Равда-Академика ”, „ Равда ХТИ ”, „ Равда НДК ”. На четири плажа от територията на община Бяла непрестанно липсват спасители и има спомагателна комерсиална повърхност, стана ясно от думите й.

Министър Ангелкова напомни, че за плажа на Албена ведомството е наложило наказателна клауза от 101 хиляди лева поради липса на спасители при започване на юни, само че там се чака да стартира процедура за концесия, тъй като договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена, безапелационна бе министърът.

Проверката на Регионална инспекция за опазване на околната среда към този момент не откри градеж върху дюни на „ Слънчев бряг-централен ”, само че инспекциите не престават интензивно по проект и по сигнали, посочи още тя. Предписанията, които ведомството е наложило, не освобождават стопаните на плажовете от заплащане на неустойки, за които те са осведомени с писма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР