Стопаните, които добре познават кучето си, могат веднага да забележат

...
Стопаните, които добре познават кучето си, могат веднага да забележат
Коментари Харесай

Безпокойство при кучето

Стопаните, които добре познават кучето си, могат незабавно да виждат даже минималните промени в положението или държанието на любимеца си. Не бива да игнорирате този признак, защото повода за него може да е даже някое съществено заболяване или пък тривиално неналичието на стопанина за по-дълго време. Във всеки един случай, в случай че положението се повтаря, тогава е значимо да заведете кучето на ветеринар, който да го прегледа и да реши, каква е повода.

Безпокойство при кучето - в идващите редове вижте повече по въпроса:

Голямо значение за неспокойното държание на кучето се отдава на общото му положение, защото повода може да се крие в:

- ухапвания от инсекти (бълхи, кърлежи);

- травма;

- отравяне на кучето;

- развиване на вътрешни патологии.

Най-често безпокойството при кучето може да се появи след интервенция, имунизации, раждане и приемане на някои лекарства. Имайки поради всичко това, би трябвало незабавно да заведете кучето на доктор, където ветеринарят ще прегледа обширно животното, ще ви попита от по кое време е почнало това държание, както и ще се назначат редица проучвания, с цел да се обясни клиничната картина.

Едни от най-сериозните патологии на вътрешните органи могат да са следните:

1. Еклампсията е рискова патология, която се появява при кучетата незабавно след раждането. Поради нарушаване на калциевия метаболизъм в организма, животното може да има гърчове, безпокойствие и несигурна походка.

 Безпокойство при кучето аргументи

2. Преплитането на червата при кучето е постоянно срещано положение при някои породи (доберман, лабрадор, немска овчарка), като при неналичието на съответно и навреме лекуване, тогава може да се стигне даже до летален излаз. В случая един от началните признаци е точно неочакваното безпокойствие на кучето.

3. Епилепсията е нелечимо мозъчно заболяване, което най-често визира пудели, дакели, лабрадори. При другите породи болестта може да се развие на фона на пострадвания или прекараните инфекции Отличителни признаци на патологията са гърчове, като също така кучето става неспокойно, не извършва командите и демонстрира признаци на незаинтересованост.

Всяка една смяна в държанието на кучето може да се дължи на елементарни аргументи, като промяна на стопанина, смяна на диетата, отмалялост, претоварване и други, само че постоянно това може да е сигнал за развиването на някакво съществено патологично заболяване.

Имайки поради това, би трябвало да следите кучето си и в случай че забележите някакви промени, както в положението му, по този начин и в държанието, тогава следва незабавно да заведете любимеца си на обзор във ветеринарна клиника.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР