Стопанисването и състоянието на 1116 язовира в Кърджалийска област са

...
Стопанисването и състоянието на 1116 язовира в Кърджалийска област са
Коментари Харесай

Само за един язовир в област Кърджали са подадени документи за одържавяване

Стопанисването и положението на 1116 язовира в Кърджалийска област са разискали на работна среща в Кърджали ръководителят на Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) инж. Петър Горновски и регионалният шеф Никола Чанев, оповестиха от организацията. Ще бъде обновен и описът на притежателите. От всички съществуващи сега, единствено за един от язовирите в региона е подадена документи за одържавяване.

На срещата са участвали още заместник-областният шеф Севда Камбурова, основният секретар на регионалната администрация госпожа Събина Сюлюкчиева, отрасловият заместник-председател на ДАМТН о.р. ген. Кирил Войнов, основният шеф на Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях " инж. Мария Пирянкова и инж. Маргарита Караиванова - шеф на Регионален отдел "Южна България - Кърджали " в Главната дирекция.

Поредната среща на управлението на Държавна организация за метрологичен и механически контрол с регионалната администрация на Кърджали се е провела във връзка неотдавна признатата от Министерски съвет Наредба за изискванията и реда за реализиране на техническата и безвредната употреба на язовирните стени и на оборудванията към тях и за реализиране на надзор за техническото им положение.

По време на диалозите, ръководителят на ДАМТН е показал чиновниците на Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях ", които след влизане в действие на наредбата, със заповед на регионалния шеф ще вземат присъединяване в Комисията за подредба на язовирите във връзка с степента на тяхната евентуална заплаха.

Областният шеф Никола Чанев е изразил задоволството си за положителната връзка сред регионалната администрация и управлението на Държавна организация за метрологичен и механически контрол. В резултат на това, проблемите с язовирите в региона ще бъдат разпознати, след което ще стартира работа за тяхното решение.

Област Кърджали е една от 28-те области на България. Тя заема повърхност 3209 кв. кв и има население към 152 808 души. Област Кърджали е разграничена на седем общини, а общият брой на обитаемоте места е 470, от които градовете са едвам пет - Кърджали, Момчилград, Крумовград, Ардино и Джебел. Черноочене и Кирково са двете общини в региона, формирани напълно от села.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР