Стоматит, ротавирус, морбили, дизентерия, краста – това са само малка

...
Стоматит, ротавирус, морбили, дизентерия, краста – това са само малка
Коментари Харесай

Кои болести може да ни донесат немитите ръце

Стоматит, ротавирус, морбили, дизентерия, краста – това са единствено дребна част от заболяванията, които могат да доближат организма, в случай че подценяваме вярната и постоянна хигиенична процедура за отнасяне на кожата на ръцете, оповестиха специалисти пред РИА Новости в
Световният ден за миене на ръцете се отбелязва годишно на 15 октомври. Денят е разгласен за подобен от Детския фонд на Организация на обединените нации през 2008 г, напомня БГНЕС.
Болести от немити ръце
" Болестите, които пораждат от немити ръце, са конюнктивит, стоматит, ротавирус, дизентерия, клебсиелоза, салмонелоза, хелминтиаза и ламблиоза. Всички тези болести могат да се нарекат „ болести на немитите ръце “. С други думи, те могат да бъдат изцяло избегнати, в случай че се съблюдава вярно тази значима хигиенична процедура ", твърди епидемиологът Олга Ненастина.
Според лекаря, ръцете би трябвало да се мият постоянно: след връщане у дома, преди допиране на очите, носа, устата, след прилагане на тоалетната, след издухване на носа или кихане, преди и след готвене, преди ястие, след допиране на сурово месо, птици или риба, след контакт с боклуци, кошчета за отпадък или нечисти повърхности.
Въоръжете се с антисептик
Също по този начин е належащо да си миете ръцете след посещаване или грижи за болен човек, отбелязва Ненастина.
" Ако приемате някакви медикаменти, тогава преди да вземете лекарството. Трябва също по този начин да си измиете ръцете след контакт и грижи за домашни любимци ", поучава експертът.
Лекарят също акцентира, че е най-добре постоянно да имате антисептик в себе си. Някои от тези артикули съдържат етилов алкохол и омекотители за кожата.
 Защо Швеция продължава да държи две съществени ограничения против COVID-19 Защо Швеция продължава да държи две съществени ограничения против COVID-19
В Швеция се ползват главно две ограничения за битка против ковид – миене на ръцете и спазването на обществена отдалеченост, съобщи би...
„ Това не е сурогат на миенето на ръцете, само че в случай че няма метод да ги измиете, е добра опция “, споделя лекарят.
Ръцете - източник на зараза
На собствен ред Ирина Шилкина, основният експерт по инфекциозни заболявания на свободна процедура към Министерството на здравеопазването в Московска област, съобщи, че с немити ръце могат да се внесат в тялото разнообразни чревни инфекции, краста, морбили, варицела.
Според експерта, с цел да се предотврати зараза с ковид и други инфекции, след усърдно измиване на ръцете те би трябвало да бъдат третирани с антисептик.
" Ръцете ни са най-големият източник на болести, освен с ковид, само че като цяло. Съветвам ви да не пренебрегвате простите, само че нужни за поддържане на здравето ни правила. Мийте ръцете си! ", поучава Шилкина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР