Стомана Индъстри в Перник ще съди Софийска вода заради доклад,

...
Стомана Индъстри в Перник ще съди Софийска вода заради доклад,
Коментари Харесай

Шефът на Стомана: Без вода местим производството, 1500 души ще останат без работа в Перник

" Стомана Индъстри " в Перник ще съди " Софийска вода " поради отчет, в който се прекомерно, че в предприятието се изливат 290 л/сек. от бент. " Студена ". 

``
реклама

Това разгласи шефът на " Стомана Индъстри " Константин Стаменов по бТВ. Целият отток от язовира е 350 л/сек. преди режима. Ако при нас се изливат 290 л при нас, вода няма да стига до града, изясни шефът. 

Предприятието е спряло да употребява вода за промишлени потребности от " Студена " през ноември, по думите на Стаменов. Той бе безапелационен, че няма и не е имало нерагламентирано прилагане на вода от язовира. 

Ние използваме вода за промишлени потребности по принцип, тъй като тя не минава през пречиствателна станция,  допълни той. Ако от водопроводната мрежа не изтича 75%, както споделят, няма да има проблем, счита Стаменов. 

Имаме вода за няколко дни, ще пуснем завода на 10 януари, тъй като клиентите ни са най-вече в чужбина и те затварят до 15 януари. Но в случай че не получим вода януари-февруари, ще би трябвало да преместим производството в някои от другите бази на компанията, които за жалост не са в България, сподели шефът на " Стомана ". 

1500 души работят в завода, тези хора ще останат без работа, добави Константин Стаменов. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР