Столтенберг смята, че страните от алианса не трябва да правят

...
Столтенберг смята, че страните от алианса не трябва да правят
Коментари Харесай

НАТО обеща на Украйна да обмисли доставка на тежки въоръжения

Столтенберг счита, че страните от алианса не би трябвало да вършат разлика сред доставките на отбранителни и нападателни оръжия за Украйна и даде обещание на Кулеба да разиска доставката на тежки оръжия за НАТО.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи това изказване на среща с украинския външен министър Дмитрий Кулеба в четвъртък, предадоха организациите.

" Украйна води отбранителна война, тъй че няма разлика сред доставката на отбранителни и нападателни оръжия ", сподели той при идването си на срещата на външните министри на алианса, като акцентира, че ще разиска с министрите доставките на разнообразни типове оръжия, в това число тежки.

" Страните от НАТО към този момент са обучили десетки хиляди украински бойци. На нашата среща ще разгледаме нуждата от спомагателни противотанкови и зенитни въоръжения, леки и тежки въоръжения и доста разнообразни способи за поддръжка на Украйна ", акцентира Столтенберг.

Кулеба: Украйна има потребност от три неща - оръжия, оръжия, оръжия

При идването на срещата на НАТО, първият посланик на Украйна съобщи, че идва със задачата да обезпечи на своята страна единствено три неща - оръжия, оръжия, оръжия.

" Уверени сме, че най-хубавата помощ за Украйна е да се достави всичко нужно за победа над съветската армия, с цел да се предотврати разпространяването на войната. Украинците потвърдиха, че знаят по какъв начин да се бият и да побеждават, въпреки и на голяма цена. Колкото по-рано имаме оръжията, толкоз повече хора и селища ще бъдат избавени, добави той.

" Призоваваме всички съдружници да спрат да се двоумят. Днес оръжията служат за реализиране на мир ", добави Кулеба.

По неговите думи всяко оръжие, употребявано против нападател, е отбранително. " Лицемерие е да се доставя единствено защитно съоръжение ", уточни министърът.

Кулеба посочи, че Украйна през днешния ден има потребност от средства за противовъздушна защита, самолети, противотанкови оръжия и бронирана техника.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР