Столтенберг посети мемориала в чест на убитите в боевете украински

...
Столтенберг посети мемориала в чест на убитите в боевете украински
Коментари Харесай

Столтенберг отиде в Киев. Москва: Недопускането на Украйна в НАТО остава наша цел

Столтенберг посети мемориала в чест на убитите в боевете украински бойци и прегледа развалена съветска бойна техника, изложена на централния площад в Киев, след което напусна с автомобил площада, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Засега не се оповестява за други обществени прояви по време на визитата на Столтенберг. Източници от НАТО споделиха, че плануваните срещи ще бъдат непокътнати в загадка от съображения за сигурност.

" Генералният секретар на НАТО е в Украйна. Ще разпространим повече информация, колкото е допустимо по-скоро ", сподели чиновник на пакта, изискал да остане неизвестен.

Столтенберг е посещавал Киев преди началото на войната, само че днешното му посещаване е първото по време на спора и цели да подчертае дълготрайните задължения на НАТО към отбраната на независимостта на Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Последва реакция от Москва - в Кремъл няма оценка на вероятностите на Украйна за участие в НАТО след визитата на Столтенберг в Киев, съобщи представителят на Путин Дмитрий Песков. " Недопускане на присъединението на Украйна към НАТО остава една от задачите на специфичната интервенция. Русия счита, че нуклеарните арсенали на Франция и Обединеното кралство са де факто под контрола на Съединени американски щати, съобщи Песков.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР