Столицата на Великобритания Лондон оглавява класацията на маркетинговата агенция Resonance

Столицата на Великобритания Лондон оглавява класацията на маркетинговата агенция Resonance ...

Лондон е най-добрият град за живеене на света.Столицата на Великобритания Лондон оглавява класацията на маркетинговата агенция Resonance Consultancy на 100-те най-доби градове на света.

В класацията "Най-добрите градове в света 2020" следват Ню Йорк, Париж, Токио, Москва, Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис, Рим.

В изследването са включени градове с население над 1 млн. души, като са взети под внимание фактори като климат, ниво на безопасност, места за отдих и атракции, образователни институции, летища, ресторанти и магазини, дял на жителите с висше образование, доходи на гражданите и популярност на града в социалните мрежи. София е извън класацията.

1. Лондон
Градът отдавна е магнит за таланти и интелектуалци. Лондон е на второ място в света по процент от населението с висше образование на 11-то място по качество на своите университети. През септември 2019 г. в класацията на 40-те най-добри университети на света попаднаха четири лондонски, повече от всеки друг град в света. Градът е на първо място в брой и посещение на ресторанти, нощен живот и пазаруване.

2. Ню Йорк
Посетителят просто трябва да погледне нагоре, за да осъзнае, че Манхатън достига нови радикални висоти, че Хъдсън Ярдс има главозамайваща концентрация на кули. Градът се нарежда на пето място в света по брой музеи, а тази година Музеят на изкуството "Метрополитън" навършва 150 години.

3. Париж
Въпреки разрушаването на емблематичната му катедрала и множеството терористични атаки, Париж се съвзе и се връща по-ярък. Докато 2018 г. беше поредната рекордна година за туристическите посещения в Париж (38 милиона), Франция очаква 100 милиона чуждестранни туристи за 2020 г.

4. Токио
Въпреки земетресенията, цунамито и тайфуните в Япония, денонощната кинетична мобилност, иновации и ефективност на столицата й продължава да хипнотизира посетителите.

Москва
© Associated Press

Москва

5. Москва
Любопитството към Русия се засили с нарастването на политическите интриги в световен мащаб, което може да обясни защо Москва е най-хаштагваният град в "Инстаграм". Градът не само предлага изобилие от класически атракции, включително шедьоври на архитектурата, но и причудливи барове, вкусни местни ястия и дръзки модни бутици.

Пълната класация можете да разгледате тук.

Източник: dnevnik.bg