Столицата на Великобритания Лондон оглавява класацията на маркетинговата агенция Resonance

...
Столицата на Великобритания Лондон оглавява класацията на маркетинговата агенция Resonance
Коментари Харесай

Лондон е най-добрият град за живеене на света

Столицата на Англия Лондон оглавява класацията на маркетинговата организация Resonance Consultancy на 100-те най-доби градове на света.

В класацията " Най-добрите градове в света 2020 " следват Ню Йорк, Париж, Токио, Москва, Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис, Рим.

В проучването са включени градове с население над 1 млн. души, като са взети под внимание фактори като климат, равнище на сигурност, места за отдих и атракции, просветителни институции, летища, заведения за хранене и магазини, дял на жителите с висше обучение, приходи на жителите и известност на града в обществените мрежи. София е отвън класацията.

1. Лондон
Градът от дълго време е магнит за гении и интелектуалци. Лондон е на второ място в света по % от популацията с висше обучение на 11-то място по качество на своите университети. През септември 2019 година в класацията на 40-те най-хубави университети на света попаднаха четири лондонски, повече от всеки различен град в света. Градът е преди всичко в брой и посещаване на заведения за хранене, нощен живот и извършване на покупки.

2. Ню Йорк
Посетителят просто би трябвало да огледа нагоре, с цел да осъзнае, че Манхатън доближава нови радикални висоти, че Хъдсън Ярдс има главозамайваща централизация на кули. Градът се подрежда на пето място в света по брой музеи, а тази година Музеят на изкуството " Метрополитън " навършва 150 години.

3. Париж
Въпреки разрушаването на емблематичната му катедрала и множеството терористични офанзиви, Париж се съвзе и се връща по-ярък. Докато 2018 година беше следващата рекордна година за туристическите визити в Париж (38 милиона), Франция чака 100 милиона задгранични туристи за 2020 година

4. Токио
Въпреки земетресенията, цунамито и тайфуните в Япония, денонощната кинетична подвижност, нововъведения и успеваемост на столицата й продължава да хипнотизира посетителите.

 Москва
© Associated Press

Москва

5. Москва
Любопитството към Русия се ускори с повишаването на политическите интриги в международен мащаб, което може да изясни за какво Москва е най-хаштагваният град в " Инстаграм ". Градът освен предлага обилие от типичен атракции, в това число шедьоври на архитектурата, само че и причудливи питейни заведения, вкусни локални ястия и дръзки фешън бутици.

Пълната ранглиста можете да разгледате тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР