Столицата на Украйна е напълно обкръжена и евакуацията на цивилното

...
Столицата на Украйна е напълно обкръжена и евакуацията на цивилното
Коментари Харесай

Кличко: Киев е напълно обграден, евакуацията е невъзможна

Столицата на Украйна е изцяло обкръжена и евакуацията на цивилното население на процедура е невъзможна, тъй като всички пътища са блокирани.

Това сподели кметът на Киев и някогашен международен първенец по бокс в тежка категория Виталий Кличко.

„ Ние се намираме на границата пред филантропична злополука. В момента имаме ток, вода и парно по домовете си. Но инфраструктурата е изцяло разрушена и не е допустимо да се доставят храни и лекарства”, сподели още Кличко.

„ Нашият апел към всички е: подкрепете Украйна, дружно сме мощни. Всеки украинец се гордее, че е самостоятелен, горделив е, че е украинец, а ние се гордеем, че имаме своя лична държава”, сподели още Кличко, представен от „ Гардиън”.

Междувременно Групата на седемте страни с най-силна стопанска система в света

разгласи, че е подготвена да наложи нови наказания на Русия , с изключение на към този момент оповестените тази седмица, в случай че тя не постави завършек на войната си против Украйна, съобщи Франс прес.

Г-7 приканва Москва да постави неотложно завършек на нападението си против Украйна, мирното население и гражданската инфраструктура на страната и и да изтегли без закъснение войските си.

"Организацията няма да признае никаква наложена със мощ смяна в статута на Украйна или, другояче казано, анексиране на територии ", се споделя в изказването, оповестено от немското председателство на Г-7 след среща на външните министри на седемте страни, извършена по видеоконферентна връзка.

Страните от Г-7 са се договорили да продължат доставките на отбранителни оръжия за Украйна, се споделя в изказване на английската външна министърка Лиз Тръс, представено от ТАСС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР