Столицата на Индия Ню Делхи има най-замърсения въздух в света,

...
Столицата на Индия Ню Делхи има най-замърсения въздух в света,
Коментари Харесай

Ню Делхи е с най-мръсния въздух в света

Столицата на Индия Ню Делхи има най-замърсения въздух в света, сочат данни от контролна институция, наблюдаваща качеството на въздуха.

Два други индийски града, Колката и Мумбай, също се класират измежду топ 10 на градовете с най-мръсен въздух, заемайки надлежно шесто и девето място в тази мрачна ранглиста, заяви основаният в Швейцария IQ AirVisual в петък.

„ Девет следващи дни от неделя, 27 октомври 2019 година, общото качество на въздуха в Ню Делхи беше в рисковата зона, равнище, при което е евентуално да бъде наранено цялото население “, се споделя в известие на IQ AirVisual.

Училищата в Делхи бяха затворени в четвъртък и петък, защото неприятното качество на въздуха в града доближи рисково високи равнища.

Замърсяването доближи своя връх в Ню Делхи, откакто на 28 октомври беше маркиран индийски фестивал. Извънредно състояние за здравето в индийската столица беше разгласен предишния месец, откакто беше доближат общ индикатор за качество на въздуха (AQI), непосредствен до 459.-->

AQI сред 401 500 се счита за неприятен. Над 500 се дефинира за за доста тежък и са нужни незабавни ограничения за надзор на замърсяването.

Върховният съд на Индия направи унищожителни мнения поради бездействието на държавното управление на фона на замърсяването.

Органът за надзор на замърсяването на околната среда (EPCA), акредитиран от най-висшия съд, съобщи, че качеството на въздуха в Ню Делхи и неговия район е извънредно неприятно. Поради това всички типове строителни работи бяха неразрешени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР