Столицата на Белгия въвежда забрана за движение на дизелови автомобили

...
Столицата на Белгия въвежда забрана за движение на дизелови автомобили
Коментари Харесай

Брюксел забрани дизелови коли, регистрирани преди 2005 г.

Столицата на Белгия вкарва възбрана за придвижване на дизелови коли от нормата Eвро 3 (с регистрация преди 2005 г.) от 1 януари 2020 година на територията на така наречен Зона с ниски емисии/LEZ/, която обгръща целия Брюкселски район.

На нарушителите ще се санкция от 350 евро, само че водачите ще имат гратисен интервал и глобите стават ефикасни от 1 април 2020 година, предизвестиха от българското външно министерство, което осведоми, че повече за мярката може да се прочете на уеб страницата на града.

Освен това в брюкселската Зона с ниски излъчвания може да се кара единствено при дневен пропуск от 35 евро дневно. Такъв може да се купи от уеб страницата Lez.brussels. За едно транспортно средство обаче се позволяват единствено до 8 пропуща годишно за едно транспортно средство.

Чуждестранните транспортни средства пък ще са длъжни да се записват на същия уебсайт, на който да дават данни за вида на транспортното средство, евро стандарта му и какво гориво харчи. Сайтът е наличен на британски, френски, немски и холандски езици.

Тази регистрация е безвъзмездна, само че за нерегистриран автомобил ще се заплаща санкция от 150 евро. Регистрацията на транспортно средство за достъп до град Антверпен не е годна за Брюксел, затова е нужна обособена регистрация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР