Столицата на Аржентина е под обсада заради срещата на държавни

...
Столицата на Аржентина е под обсада заради срещата на държавни
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-20 в Аржентина ще премине под знака на няколко кризи

Столицата на Аржентина е " под блокада " поради срещата на държавни и държавни ръководители от 20-те най-могъщи страни на планетата, която се обрисува като най-конфликтната от основаването на този конгрес преди 10 години, в разгара на финансова рецесия, написа френският в. " Фигаро " във връзка събитието.

Китайско-американската среща на четири очи и наличието на саудитския престолонаследни к заплашват да засенчат по-глобални залози к ато търговията и климата отбелязва вестникът. В изявление за аржентинския в. " Насион ", оповестено през вчерашния ден, френският президент предизвести ребром, че рискът идва от двустранната среща на водачите на Китай и Съединени американски щати и от една разрушителна за всички комерсиална война. Заседанията, отдадени на работата за " заслужено и стабилно бъдеще ", може да попаднат значително под сянката на няколко всяващи ужас международни фигури отпред с американския президент Доналд Тръмп, следван от съветския си сътрудник Владимир Путин и саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

От Тръмп до Си Цзинпин, тазгодишният конгрес на Г-20 е среща на един разлъчен свят, показва френският седмичник " Обс " (бившият " Нувел обсерватьор " ). Тръмп, Путин Ердоган, Си Цзинпин, Бин Салман - рядко се случва съвсем всички съществени фигури, забъркани в интернационалните рецесии, да се намират на едно и също място. Незадължаващите заключителни заявления от съвещанията на срещата като цяло няма да доведат до забележителен прогрес в политическо или икономическо отношение. По-важно е това, които се случва паралелно - двустранните контакти или договарянията в по-малки групи, сред водачи, уверени до един в персоналната си дарба да въздействат на международните събития, добавя изданието.

Китайски и американски висши чиновници са разискали организирането на идващ кръг договаряния, през декември във Вашингтон, в случай че китайският президент Си Цзинпин и сътрудника му Доналд Тръмп се договорят този уикенд в Буенос Айрес за помирение в комерсиалната война, показва английският в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на източници, осведомени с подготовката на диалозите. Според източниците, Си и Тръмп могат да реализират помирение.

-->

Ръководителят на преговорния екип от китайска страна - вицепремиерът Лю Хъ - ще оглавява делегация от 30 представители в американската столица на задача, която към този момент се възнамерява за 12-15 декември. Двете страни резервират дълбоките си разлики по голям брой сериозни въпроси, до момента в който двамата президенти се готвят за " работна вечеря " в коридорите на огромния конгрес - първата им персонална среща от повече от година, добавя вестникът.

Отменянето от Доналд Тръмп на срещата му с съветски президент Владимир Путин в последната минута акцентира какъв брой обезверени са станали руско-американските връзки макар сериозните старания на Тръмп за другарски връзки, като Кремъл от ден на ден се постанова в интернационален проект, до момента в който Вашингтон е обхванат от следствието за връзки сред обкръжението на Тръмп и Москва, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".

След убийството на журналиста Джамал Хашоги водачите от Г-20 преценят по какъв начин да се отнасят със саудитския престолонаследник. Срещата на върха в Аржентина ще е първата инспекция за способността на принца да запази престижа си на интернационално утвърждаващ се общественик след убийството на Хашоги, написа в друга публикация " Ню Йорк таймс "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР