Столицата има гарантирани количества за нуждите на софиянци и е

...
Столицата има гарантирани количества за нуждите на софиянци и е
Коментари Харесай

Карлос Контрера след СОС: София няма проблем с водата. Не си играйте със страховете на хората!


Столицата има обезпечени количества за потребностите на софиянци и е наш дълг да помогнем на Перник, безапелационен е общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация

Председателят на групата „ Патриоти за София “ в Столичен общински съвет Карлос Контрера разяснява след днешната сесия на съвета тематиката за рецесията в Перник и опцията столицата да помогне за решение на казуса с водоснабдяването на миньорския град.

Актуалната тематика на дневен ред сега е водоснабдяването. Тема с национално измерение, с доста въпроси, незнайни и с много изчезнали отговори. Липсата на стратегическа политика в този бранш през миналите 30 година към този момент си проличава. Говоря за обстановката в народен мащаб. Тъй като по стечението на събитията и София е част от диалога, съм задължен да обърна внимание на няколко обстоятелството. По отношение на София би трябвало ясно да се каже, че проблем с водоснабдяването няма. Налице са задоволително водни количества, потреблението на София е обезпечено. Водопреносната ни мрежа е в положително положение. В този смисъл всевъзможни спекулации с водата на софиянци са игра със страховете на хората. И е добре изключително политическите партии да не се поддават на това прелъщение – да си играят със страха на хората, разяснява Контрера.

Той счита, че столичният ВиК оператор „ Софийска вода “ макар всичките разправии, които СОС има с него за капиталовата стратегия, работи добре. В никакъв случай няма учредения или податки за някаква рецесия. Водата на София е обезпечена! Ако се четат деликатно отчетите на КЕВР, бизнес проектите на „ Софийска вода “, сами ще се убедите. Факт е, че „ Веолия “ от няколко години работи добре със Столична община и с разговор взехме решение много от несъгласията си. Това би трябвало да се признае, уточни общинският консултант.

По въпроса дали София би могла да помогне на Перник Карлос Контрера декларира, че е ясно е, че хората в Перник бедстват.

След като посредством нашата водопреносна система можем да помогнем, аз считам, че би трябвало да го създадем с ясните гаранции, че ние трансферираме водни количества, които не са предопределени за ползване в София. Между другото, водната система на София не за пръв път ще трансферира водни количества към прилежащи общини. Погледнато стратегически София би следвало да помогне на Перник първо, тъй като това са десетки хиляди наши сънародници, които са в бедствено състояние. Второ – от санитарно-хигиенна позиция, от позиция на публичното здраве това е една цъкаща бомба. Колкото по-бързо се откри решение, толкоз повече минимизираме риска, да кажем от здравни проблеми. Тези неща следва да се регистрират, безапелационен е той.

Наясно съм, че каквито и причини да се кажат, има среди и групички, които ще употребяват тематиката за конюнктурни цели. И все пак, въпреки всичко приканвам за повече разсъдък и за по-малко политиканстване, споделя в умозаключение Контрера.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР