Столицата Хелзинки и районът около нея ще бъдат изолирани от

...
Столицата Хелзинки и районът около нея ще бъдат изолирани от
Коментари Харесай

И столицата на Финландия под карантина, забранява се влизането и излизането от града

Столицата Хелзинки и регионът към нея ще бъдат изолирани от останалата част на страната, с цел да се попречи на разпространяването на ковид. Това разгласи късно нощес финландската премиерка Сана Марин.

„ Влизането и излизането от региона на столицата ще бъде неразрешено за жителите от на следващия ден до 19 април. Всички имат правото да се върнат по домовете си “, акцентира Сана Марин.

Причината за рестрикциите е, че регионът на столицата, където са регистрирани над 500 случая на Ковид-19, живеят 1,7 милиона души, което се равнява на една трета от популацията на страната. Общо в страната са регистрирани 880 случая. Трима починаха в резултат на пандемията, осведомят Франс прес и Българска телеграфна агенция.  

Във Финландия се подлагат на проби единствено пациентите, които са изложени на висок риск. Според управляващите действителният им брой може да е 30 пъти по-голям.

Сана Марин към този момент разгласи изключително състояние предходната седмица. Като част от изключителните ограничения границите бяха затворени за чужденци, които нямат позволение за непрекъснато престояване и бяха неразрешени събиранията на повече от 10 души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР