Столичното ВМРО настоява общината да въведе правила за електрическите скутери.

...
Столичното ВМРО настоява общината да въведе правила за електрическите скутери.
Коментари Харесай

Столичното ВМРО предлага правила за е-скутерите

Столичното Вътрешна македонска революционна организация упорства общината да вкара правила за електрическите скутери.

Общинският консултант Карлос Контрера предлага Столичният общински съвет да разпореди на Центъра за градска подвижност въвеждането на услуга за наем на електрически скутери, които да се употребяват в границите на града посредством мобилно приложение. Според него това е новаторски способ, който се постанова като нова наклонност в градската подвижност.

" Технологията е относително нова, само че за сметка на това за къс интервал от време стана един от желаните способи за пътешестване. Ползването на електрически тротинетки се дава под формата за услуга посредством мобилно приложение, като потребителят не е зает с избрани направления и заплаща цената на услугата, изчислена на база времето, в което е употребил транспортното средство ", показва се във импортирания от Контрера отчет.

Според него изрично може да се одобри, че електрическата тротинетка се трансформира в част от градската подвижност и е ново течение, което не изключва останалите способи на напредване, само че има своята сериозна ниша и вероятност за напредък.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация показва, че не е нужна огромна инвестиция, с цел да се сътвори тази система и да стартира да се предлага сходна услуга. Контрера стимулира предлагането си и с обстоятелството, че в София се вижда ясна наклонност за използването на този тип транспортно средство.

Той е безапелационен, че в случай че общината желае да бъде в крайник с времето и нововъведенията в областта на градската подвижност, би трябвало да одобри отчета.

В отчета се акцентира и че този способ на напредване разрешава достъп до пространства, където има компликации или ограничавания за достъпа на коли. Контрера не пропуща да изтъкне и обстоятелството, че използването на електрическите скутери с изключение на всичко е и мярка против замърсяването от градския трафик, защото няма обособяване на нездравословни излъчвания.

Според общинаря Столичната община би трябвало да стартира и процедура за разработване на правила, които да контролират напредването с сходен вид транспортни средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР