Столичното 54 СУ „Св. Иван Рилски“ скандализира родителите, като на

...
Столичното 54 СУ „Св. Иван Рилски“ скандализира родителите, като на
Коментари Харесай

Училище скандализира родители с декларации за дарения



Столичното 54 СУ „ Св. Иван Рилски “ скандализира родителите, като на първата за образователната година родителска среща те трябвало да подпишат заявления за непринудено подкрепяне на учебното заведение – с пари, физически труд или разнообразни материали.

„ Така поднесено се усещам длъжна да даря нещо ", споделя една оа майките пред БТВ. "Всички ще дарят и след това по какъв начин ще гледат на моето дете? ", пита се тя. "Майка съм на двама възпитаници. Аз, в случай че съм имала опция, да съм ги записала в частно учебно заведение. Това е държавно учебно заведение – не може на всяка родителска среща да се приказва не за децата, а за пари “.

Запитана къде е границата сред подаяние и изнудване шефът Соня Василева отговори: „ Според мен изнудване е, в случай че ние желаеме тези пари преди да сме записали децата, а ние ги желаеме, когато те към този момент са наши възпитаници “.



Последва и реакция на МОН, откакто просветният министър издаде заповед сходни дарения да не се желаят. Директорката ще бъде привикана, с цел да даде пояснения и ще й се дадат наставления.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР