Столичното 44-то училище Неофит Бозвели няма да отвори врати на

...
Столичното 44-то училище Неофит Бозвели няма да отвори врати на
Коментари Харесай

Ще има ли училища, които няма да отворят врати на 15 септември?

Столичното 44-то учебно заведение „ Неофит Бозвели ” няма да отвори порти на 15 септември. Неговите ученици ще бъдат пренасочени в друго образователно заведение, където да могат да стартират образователната година в естествени условия. Ремонтите след първия звънец ще продължат и в други софийски учебни заведения, само че кметът на столицата Йорданка Фандъкова съобщи, че те няма да пречат на образователния развой.
 
На 15 септември възпитаниците на столичното 44-то учебно заведение в квартал „ Подуяне ”  ще престъпят прага на близкото 199-то образователно заведение. Причината за това е, че тече сериозна реорганизация по стратегия за енергийна успеваемост, финансирана от народен фонд.
 
Училището няма да отвори порти до края на месец ноември. Кметът на София Йорданка Фандъкова разясни, че има и доста други образователни заведения, в които ремонтите ще продължат и след първия звънец.
 
„ Идвам от регион „ Младост “, където имаме закъснение в някои от обектите. Там кметът беше в отпуск, само че на линия бяха заместник-кметовете, разговаряхме, координирахме дейностите на изпълнителите, договорите са подписани късно “, уточни кметът.
 
Фандъкова съобщи още, че траялите поправки в другите столични учебни заведения няма да пречат на образователния развой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР