Столично дружество на име Capital и адрес на бул. Шипченско

...
Столично дружество на име Capital и адрес на бул. Шипченско
Коментари Харесай

Агент на ДАНС и стотици роми в мащабна схема за пране на пари

Столично сдружение на име „ Capital ” и адрес на бул. „ Шипченско шосе ” в София стои зад огромна скица за пране на пари. Само в Пловдив и региона са взели участие най-малко 60 необразовани и безимотни роми, които са били набирани посредством дилъри, а в инспекцията на персоналното им положение след даване на персонална карта, е взел участие сътрудник на ДАНС. На тяхно име са регистрирани офшорни сдружения и са превеждани средства от чужбина.
Схемата е работила добре към година, до момента в който един от ромите и негов прочут не се полакомили и не изтеглили сумата от близо 40 000 евро, постъпила на сметката на следващото новосъздадено сдружение. Следва остра реакция от екипа на адвокатската фирма, в това число самия шеф, която включва закани по вайбър към фамилията на познатия, цялостна информация за него и членовете на неговото семейство, както и похищение на майката на рома, изтеглил парите, тормоз и закани с револвер, с цел да издаде местонахождението му. В последна сметка на 19 септември тази година бе запален магазинът за моторни масла на бул. „ Дунав ” в Пловдив, благосъстоятелност на Костадин Танев, а оттова стартират да се разплитат нещата.
Столичното сдружение е претърсено и, въпреки че хората там са били предизвестени, са открити задоволително уличаващи материали, сподели през днешния ден на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. В паниката те са опитвали да изхвърлят флашки в тоалетната, да унищожават документи.

В уеб страницата на сдружението членовете на екипа са показани като адвокати, икономисти, приключили задгранични университети и с голям брой специализации. Почти всички, дружно с шефа, са 34 годишни. При разпит един от висококвалифицираните фрагменти е споделил, че е със приблизително обучение.
Ромите са получавали за услугата по 100 лева, дилърите- много повече. Подобни сдружения са създавани на територията на цялата страна. По поръчка на клиенти от чужбина чиновниците на адвокатската фирма са записали компании на името на подставени лица, след което ги вливали в офшорни зони и по този начин парите към този момент са били налични за изтегляне от сметките.
При обиска в столичната адвокатска фирма са открити и печати, измежду които и на Комисията за финансов контрол.
Петима души към този момент са упрекнати за осъществените престъпления- пране на пари, палеж, похищение и побой.  Четиримата от тях, в това число шефът на адвокатската фирма, са с непрекъсната мярка за неотклонение, взета през вчерашния ден от Окръжен съд- Пловдив, петият е с парична гаранция. Обявени за общодържавно търсене са още седем души.
Агентът на ДАНС е с обвиняване за осъществяване на закононарушение по работа. Ръководството на организацията е оказало цялостно подпомагане дружно със работа „ Вътрешна сигурност ”, сподели окръжният прокурор. Той е правил всички инспекции на вербуваните лица.  Различните сдружения са имали и разнообразни предмети на активност, измежду тях са и галактически технологии. А ромът, който изтегли парите и дръпна нишката, разплела цялата мрежа, е от село Войводиново, станало печално известно с размириците на етническа основа през януари и със събарянето на цялата ромска махала.
Акцията и досъдебното произвеждане се следят директно от Окръжна прокуратура- Пловдив. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР