Столичният волейболен клуб Люлин, който развива успешно своята дейност на

...
Столичният волейболен клуб Люлин, който развива успешно своята дейност на
Коментари Харесай

Волейболният Люлин с подкрепа от местните жители и инвеститор за нова спортна зала

Столичният волейболен клуб Люлин, който развива сполучливо своята активност на територията на регион Люлин, получи солидна поддръжка на хората от региона и от сериозен вложител за построяването на нова многофункционална спортна зала в региона. От клуба оповестиха публично, че след декларираната поддръжка от вложител следва подаването на съответно капиталово желание в Столична Община за реализирането на обществен план за построяването на нова зала в Люлин посредством публично-частно партньорство.

" След като в най-големия квартал на София има предопределен терен за многофункционална спортна зала, няма нищо по естествено от това локалната спортна общност, подкрепена от жителите на региона, да бъдат мотора в стартирането на процедурата и построяването на такова оборудване, от което регионът има потребност ", съобщи ръководителят на ВК Люлин Деян Нинов.
 Берое с следващо ново попълнение
Берое с следващо ново попълнение

Играчът е израснал в школата на ЦСКА

Във волейболния клуб в Люлин спортуват над 250 деца от региона. През последните години люлинският клуб се утвърди измежду водещите волейболни клубове в България в детско-юношеския волейбол - завоюва над 10 медала в обособените възрасти и класира всяка година тимове на финалите на държавните шампионати и при момчетата, и при девойките.

За този интервал клубът съумя да сътвори и национални състезатели в две възрасти в мъжко направление. Първите си стъпки във волейбола направиха трима от състезателите от националния тим за юноши под 18 година, които през 2019 година завоюваха сребърни медали от Европейското състезание до 17 година в София. В момента момчета от Люлин са част и от юношеския народен тим до 16 година ВК Люлин съумя да построи и мъжки тим, формиран най-вече от локални състезатели от школата. През идващия сезон клубът ще взе участие в националните шампионати с всички възрасти в мъжко направление, от най-малките до мъжете.

Тренировките на децата от школата сега се организират във физкултурните салони на учебни заведения на територията на Люлин. Мъжкият тим към момента не е декларирал зала, в която ще играе мачовете си за новия сезон на Висша лига, само че срещите на ВК Люлин провокират доста сериозен интерес от страна на жителите в най-големия столичен квартал.

" Аз съм израснал в Люлин. През последните години успяхме да създадем условия за децата и младежите от региона да спортуват и да вземат участие в разнообразни юношески действия, като по този метод им демонстрираме различен път на неподходящите въздействия на улицата. Работим за развиване на младежите, повишение на персоналната им мотивация и резистентен интерес към дейния метод на живот и здравословна двигателна интензивност. А с това и за решение на проблеми с експанзията, рисковото държание и зависимостите измежду младежите на тяхната възраст. Стремежът ни е децата и младежите в региона да се развиват като персони и спортисти. Сега е изцяло резонно да дадем всичко от себе си кварталът да има и спортна зала, отговаряща на потребностите на локалните поданици в най-големия регион в София ", съобщи Деян Нинов, ръководител на ВК Люлин.
 Волейболните ни национали с елементарен триумф над Молдова
Волейболните ни национали с елементарен триумф над Молдова

Силвано Пранди не можеше да разчита на най-благоприятен състав
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР