Столичният район Младост отново излезе на протест. Хората недоволстват срещу

...
Столичният район Младост отново излезе на протест. Хората недоволстват срещу
Коментари Харесай

Протест в ”Младост” срещу Фандъкова в защита на градинка от застрояване

Столичният регион ”Младост ” още веднъж излезе на митинг. Хората недоволстват против градеж на 3 здания. Застрашеният от застрояване имот се намира в градинката в ”Младост ” 4, където деца и възрастни обичат да прекарват свободното си време.
Това е един от дребното паркове в квартала. Хората настояват, че теренът е общински, само че през 2014 година част от него била продадена. Вече даже се правят строителни действия.

Част от стачкуващите подчертаха, че в случай че хванатата с рушвет и уличена в корупция Десислава Иванчева беше към момента кметица на " Младост ", сходен градеж нямало да бъде стартират.

Отново " За Зелен Младост " провежда митинг против застрояването в столичния квартал „ Младост 3”. Този път става въпрос за парк. Според уредниците там ще се строят 7-етажна постройка със смесено предопределение, както и 8-етажна постройка. От " За Зелен Младост " настояват, че теренът, очакван за 7-етажната постройка, е бил заварден преди две седмици.

Протестиращите заплашиха, че ще изискат оставката на кметицата на София Йорданка Фандъкова и на основния проектант на столицата Здравко Здравков, в случай че градежът продължи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР