Столичният общински съветник Симеон Славчев сезира прокуратурата заради опасения, че

...
Столичният общински съветник Симеон Славчев сезира прокуратурата заради опасения, че
Коментари Харесай

Сигнал до прокуратурата заради възможна опасност за водата на София

Столичният общински консултант Симеон Славчев сезира прокуратурата поради опасения, че " Софийска вода " АД ще употребява пречистващ химикал, който може и да е рисков за човешкото здраве, заяви той самият.
Става въпрос за гръцки артикул (коагулант), против който е имало тъжба, само че Комисия за защита на конкуренцията в последна сметка не намира съображение да я вземе под внимание.
Продуктът има избрана миризма и се съмняваме, че съдържа избрани синтетични субстанции, които могат да бъдат нездравословни за човешкото здраве, разяснява доктор инж. Галя Бърдарска на специфична конференция и посочи, че няма да има пряк риск за човешкото здраве, тъй като евентуално химикалът ще се употребява в дребни количества – обаче не е ясно какъв брой и какво ще минава към чешмите.
" След като нямаше никаква реакция от страната на Столична община и от страна на прокуратурата, която трябваше наложително да се самосезира по тематика, касаеща националната сигурност на страната, не ми остана нищо друго с изключение на в качеството ми на общински консултант и най-много на жител, да сезирам прокуратурата ", сподели Симеон Славчев.
В сигнала общинският консултант упорства за инспекция на цялостната документи по публичната поръчка, за чието осъществяване има големи подозрения и подадени 3 тъжби.
" Надявам се прокуратурата да подходи съществено към казуса и да потърси без значение експертно мнение за нарушаванията и заплахите, които крие използването на този неразбираем артикул ", съобщи Симеон Славчев. Той желае кмета на София Йорданка Фандъкова обществено посредством пресцентъра на Столична община да отговори на следните въпроси: С какви реагенти се чисти сега софийската питейна вода, и имат ли те документи от производителите, както и европейска регистрация по REACH?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР