Столичният общински съвет взе решение за увеличаване на броя на

...
Столичният общински съвет взе решение за увеличаване на броя на
Коментари Харесай

Увеличават броя на яслените групи в София

Столичният общински съвет взе решение за увеличение на броя на децата в яслените групи на детските градини от 20 на 23. Причината е в дефицита тук-там. В момента 5000 деца чакат за настаняване.


Веселка и Цветан към този момент са подали документи за приемане на детето им в кварталната ясла. Засега, обаче, в системата написа, че свободни места няма. Надяват се дребният Мартин да бъде признат през септември в същата детска градина, която посещава и по-големият му брат Александър.
Веселка Гаджева, майка: В групата на баткото са 32 деца, само че в никакъв случай не са в цялостен състав, тъй като постоянно боледуват децата и това е една от аргументите, която не ме тормози, че децата в яслите ще станат 23 в група.  Какви ще са новите правила за банкет в яслите и детските градини в София? Какви ще са новите правила за банкет в яслите и детските градини в София?
Изменение в наредбата за банкет в детските градини и яслите планува Столичната община. Вчера на публично наказание заместител - кметът по просвета и о...

Въпреки че някои от общинските съветници не поддържаха предлагането за повече деца в групите, концепцията е точно тази - да се усилят местата в детските градини.
Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Ако има ниска средномесечна посещаемост, която е реалност в доста яслени групи при нас, тогава да има опция за приемане на до 3 деца в допълнение, което най-вероятно в София ще значи към 700 деца в допълнение признати. Разбира се, това не значи, че във всяка яслена група ще бъдат разкрити, само че при множеството детски градини личният състав е разчетен за оптимално натоварване. Квадратурата е разчетена за огромни групи.
От Столичната община възнамеряват през 2019-та година да бъдат издигнати още 15 детски градини. 7 от тях към този момент са стартирани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР