Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа на предстоящото си заседание

...
Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа на предстоящото си заседание
Коментари Харесай

Разширяват видонаблюдението в Борисовата градина

Столичният общински съвет (СОС) ще прегледа на идното си съвещание на 9 март предложение от зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов и ръководителя на комисията по финанси и бюджет Стефан Марков средства от Специализирания общински приватизационен фонд да бъдат ориентирани към разширение на видеонаблюдението в Борисовата градина, оповестиха от пресцентъра на СОС. Докладът с предлагането е оповестен на интернет страницата на Съвета.

Предвижда се 160 000 лева от Фонда да бъдат разходвани за повишение на контрола и сигурността в частта от Езерото с лилиите до бул. " П. Яворов ".

Борисовата градина се намира на територията на три софийски региона и е обичано място за отдих и спорт на столичани. В парка са построени детски площадки с ситуирани в тях игрални и спортни уреди. В парка всекидневно се организират и разнообразни по темперамент и посещаемост всеобщи мероприятия, като футболни срещи, които също генерират събиране и придвижване на огромни групи хора. Това е и причина за осъществяване на вандалски прояви и увреждане на общинско имущество. На част от територията на парка има построена и настояща работоспособна система за видеонаблюдение, само че същата не обгръща всички пространства. Именно по тази причина общинските съветници би трябвало да одобрят уголемение на съществуващата видеосистема, показват вносителите на отчета.

Дейностите по планиране и създаване ще се извършат в осъществяване на Рамково съглашение с предмет " Пълен инженеринг (проектиране и строителство), доставка и монтаж на системи за видеонаблюдение и аналитична обработка на видеоинформация за зони за сигурност с висок рисков капацитет и в детски и образователни заведения на територията на Столична община, както и тяхното разширение, за потребностите на Столична община ".

Бенефициент ще бъде дирекция " Сигурност " на Столичната община, която ще управлява монтажните действия и ще има уговорката да да показа в Специализирания общински приватизационен фонд, както и на дирекция " Финанси " и направление " Правен и административен надзор " на Cтоличната община, копия от подписаните контракти за осъществяване на обектите и доклади за усвояването на средствата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР