Столичният общински съвет (СОС) избира нов временно изпълняващ длъжността кмет

...
Столичният общински съвет (СОС) избира нов временно изпълняващ длъжността кмет
Коментари Харесай

Арх. Румен Русев е новият временен кмет на Младост

Столичният общински съвет (СОС) избира нов краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на региона. Това е арх. Румен Русев.

Кандидатурата му беше подкрепена от 33-ма души, нямаше срещу, а 19 се въздържаха, показва bTV. Другото предложение бе бившият пиар на общината Петър Кърджилов. То беше отхвърлено с 12 " срещу ", 38 въздържали се и един " за ".

Преди съвещанието чиновници на регион " Младост "  заплашиха с всеобщо непокорство, в случай че общинският съвет избере Кърджилов за краткотраен кмет, заяви Българска национална телевизия. Те направиха подписка, с която упорстват за краткотраен кмет да бъде назначен арх. Русев.

“Ситуацията е такава, че желаят да назначат за краткотраен кмет хора, които нямат качества за зам.-кмет. Има всеобщо безвластие. Тук сме да подкрепим арх. Русев - единственият, който може да се оправи с тази задача ”, съобщи Йоан Андреев, чиновник на регион “Младост ”, представен от " 24 часа ".

По време на дебатите ръководителят на СОС Елен Герджиков прикани съветниците да гласоподават по съвест. На дебатите общинските съветници дадоха думата и на Кърджилов, и на Русев. Кърджилов изясни, че е бил претендент за областен кмет на " Витоша " и се е класирал на 5-то място. " Имам политически и доста сериозен теоретичен опит. Член съм на Съюза на учените ", съобщи Кърджилов.

" Около 1 седмица изълнявах длъжността кмет на " Младост " и съумях да покажа, че познавам административаната активност. Ако бъда определен, ще направя всичко допустимо администрацията да работи, да не се бавят преписки и да се съблюдават всички периоди ", сподели проектант Русев.

Междувременно Специализираният апелативен съд през днешния ден трябваше да реши дали отстранява от служба Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Имаше дълга пауза за запознаване с материалите по делото, след което по избор на Иванчева и Петрова делото беше пренасочено за 5 юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР