Столичният общински съвет ще се управлява от опозицията, а радостта

...
Столичният общински съвет ще се управлява от опозицията, а радостта
Коментари Харесай

В СОС се очертава ново мнозинство - на опозицията

Столичният общински съвет ще се ръководи от опозицията, а насладата от избора на ръководителя Цветомир Петров продължи единствено няколко часа. Обратът пристигна с второто съвещание за деня. То трябваше да излъчи зам.-председатели и да попълни комисиите, което трябваше да стартира в 14 часа. И до момента в който за ръководители всичко беше ясно, то съсСовалките обаче продължиха с часове и по този начин съвещанието стартира малко преди 19 часа. И в първите минути стана ясно, че огромните губещи от избора на ръководител ще са ПП-ДБ-СС.

Изненадващо Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация предложи отчет за попълването на комисиите, като най-важните бяха разпределени на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и отцепниците от “Възраждане ”. И предложи финансовата комисия да е от 17 души, а за нейн ръководител предложи Димитър Вучев от ГЕРБ-СДС.

Тази за устройство на територията пък да се оглави от Севделина Петрова от отцепниците от " Възраждане ". В нея също ще са 17 общински съветници. Нейният съпартиец пък Красимир Гълъбов да оглави околната среда.

Предложи Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС за ръководител на комисията по обучение и просвета. Икономиката пък да се оглави от Прошко Прошков от същата политическа група. Ваня Григорова от " БСБ за България " пък да е за началник на здравната комисия. Социалистите да вземат и основната комисия по превоз, която да се оглави от Иван Таков.

За ръководител на енергийната пък се предлага Димитър Данаилов от Има Такъв Народ.

Освен това се предложи множеството комисии да са от 17 индивида, с цел да не могат ПП-ДБ-СС да имат болшинство.

Комисионите, които се предложиха на ПП-ДБ-СС са ред и сигурност с ръководител Веселин Калановски, младежта и спорта за Димитър Шалъфов, туризъм - Цветелина Заркин, противопоставяне на корупцията -Бонка Василева, правна с ръководител Димитър Петров и връзки с жителите - Благовеста Кенарова.

От ПП-ДБ-СС се пробваха да прекратят съвещанието, само че не съумяха. Борис Бонев пък предизвести, че в случай че се гласоподават комисиите ще е яно новото болшинство в СОС - ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, отцепниците от “Възраждане ”, “Синя София ”, Има Такъв Народ и Карлос Контрера. От неговата групировка започнаха да си вършат отводи от зам.-председателските места.

В един миг ръководителят на СОС Цветомир Петров излезе дружно със съпартийците си от “Промяната “ - Димитър Шалъфов, Драгомир Драгомиров и Димитър Петров и ги попита ”Вие желаете да не вземем нищо ли ”, написа " 24 часа ".

В момента съветниците още веднъж са в отмора.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР