Столичният общински съвет ще реши съдбата на трамвай № 6

...
Столичният общински съвет ще реши съдбата на трамвай № 6
Коментари Харесай

2 варианта за съдбата на важния за столичани трамвай 6

Столичният общински съвет ще реши ориста на трамвай № 6 в четвъртък като избере сред два разновидността. Първият е стартирането на нов тролей по бул. „ Арсеналски “, който да се движи по маршрута на трамвай 6 от бул. „ Прага “ до басейн Спартак, след което ще продължи до квартал „ Манастирски ливади “, оповестява „ Монитор “.

Предвижда се също трамваите 1 и 7 да се движат по бул. „ Скоболев “. За тези промени от общината ще би трябвало да заделят 7 млн. лева Три пъти по-скъп е вторият вид, който ще бъде обсъждан. Той планува опазване на трамвая по бул. „ Арсеналски “ и пробиването на нов тунел под бул. „ Витоша “. Планира се от Петте кьошета трамваите по линиите 1, 6 и 7 да влизат в транспортния подлез при НДК. Линиите 1 и 7 ще завиват надясно, а трамваите по линия № 6 ще не престават към съществуващия и сега излаз. Заложена е реорганизация на бул. „ Скобелев " - сред булевардите „ Христо Ботев " и „ Витоша ". Предвижда се стената на тунела под бул. „ Витоша " да се пробие и посредством пай тунел и рампа с дължина към 240 м трамваят да излиза. За реализирането на този план ще са нужни към 22 млн. лева

Междувременно зам.-кметът по превоз Евгени Крусев съобщи, че до септември месец ще бъде готово и първото трасе за споделено придвижване на рейсове и трамваи по бул. „ Константин Величков “. Промяната ще бъде допустима и по булевардите „ Възкресение “ и „ Мадрид “. През вчерашния ден течеше и пренареждане на паветата на бул. „ Дондуков “.

Крусев изясни, че са се наложили ремонтни действия по паважа поради изобилните превалявания. Ангажиментът за изчистването на неизправностите е напълно за сметка на строителната компания, ремонтирала булеварда предходната година. Зам.-кметът ревизира реконструкцията на ул. „ Гюешево ", от бул. „ Инж. Иван Иванов” до бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов”. В сектора се прави повсеместен ремонт, който планува построяването на нова пътна и тротоарна настилка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР