Столичният общински съвет ще изслуша ръководството на Топлофикация София заради

...
Столичният общински съвет ще изслуша ръководството на Топлофикация София заради
Коментари Харесай

СОС ще изслуша шефовете на Топлофикация София заради оставката на директора

Столичният общински съвет ще изслуша управлението на " Топлофикация София " поради оставката на шефа на сдружението. Новоизбраният ръководител на комисията по Икономика и благосъстоятелност Николай Стойнев от ГЕРБ заяви, че е в пълномощията на Надзорния съвет на сдружението да одобри такава оставка и да назначи изпълняващ длъжността изпълнителен шеф.


Той добави, че следва чуване на управлението на " Топлофикация-София " от СОС за това какви дейности са подхванали от сдружението за новия отоплителния сезон и какви са проектите за бъдещото развиване. По думите му претекстовете за оставката на инж. Кремен Георгиев са персонални.

От Българска социалистическа партия желаеха незабавно съвещание на трите комисии, които имат отношение към столичната топлофикация. Те също упорстват за чуване на управлението. От Демократична България упорстват за бистрота.
Николай Стойнев, ръководител на Комисията по Икономика и благосъстоятелност в СОС: Особено в есенния интервал има избрана сума отговорности, които Топлофикация дължи на " Булгаргаз ". С изравнителните сметки се покриват част от тези отговорности, само че несъмнено казусът съществува и не можем да кажем, че е решен изцяло. Затова в последна сметка ще работи СОС дружно с управлението на сдружението да търси решение на тези проблеми.Калоян Паргов, ръководителят на БСП-София: Финансовият одит е належащ, като се има поради размера на задълженията и най-много решението на общински съвет, което даде ход на търсенето на интернационален съветник, което да предложи финансов модел за развиване на сдружението, което да докара и до неговото отразяване. Това което поискахме през днешния ден е да спазим буквата на закона и идващото управление на " Топлофикация София " да бъде определено с конкурс, на който всички претенденти да показват своите концепции.Методи Лалов, ръководител на групата на " Демократична България ": При всички случаи това е проблем и на мениджмънт, при всички случаи това е проблем и на надзор, при всички случаи такава промяна на шеф и в последна сметка и Българска социалистическа партия обявиха, без ние да сме известени какво се случва там не е нещото, което заслужават софиянци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР