Столичният общински съвет ще гласува на предстоящото си заседание в

...
Столичният общински съвет ще гласува на предстоящото си заседание в
Коментари Харесай

СОС ще отпусне 150 000 лв. за превоз до училище на деца в риск да спрат да учат -

Столичният общински съвет ще гласоподава на идното си съвещание в четвъртък отпущането на 150 000 лв. от бюджета на общината за транспорт на деца от подготвителни групи и възпитаници от І до VІІ клас през новата образователна година.

Предложението е в осъществяване на Стратегията за развиване на образованието в Столична община 2016 - 2023 година и обезпечаване на еднакъв достъп до обучение за всички деца и възпитаници в наложителна учебна възраст от регионите „ Красна поляна ”, „ Възраждане ” и „ Овча купел ”.

Ежегодно столичната дирекция „ Образование ” реализира периодически надзор на учебните заведения в засегнатите региони и резултатите демонстрират, че през 2021/2022 образователна година броят на обхванатите деца е 308. По данни на шефовете на 67 ОУ,136 ОУ и 66. СУ, учениците не престават образованието си до довеждане докрай на първи гимназиален стадий на приблизително обучение или до довеждане докрай на приблизително обучение.

Положителен факт е, че обезпечаването на превоз до учебно заведение на децата от предучилищна възраст (на 5 и 6 години), невладеещи български език, обезпечава добра подготовка за постъпването им в първи клас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР